Mirjana Hrga: Prezime mu je Bosanac. Ime ne znam. Osjećam da sam i ja za njega radikal

Mirjana Hrga: Prezime mu je Bosanac. Ime ne znam. Osjećam da sam i ja za njega radikal

Novinarka Mirjana Hrga komentirala je bahate izjave Gorgana Bosanca, kandidat Možemo za europarlamentarne izbore, koji je u jednoj debati prilično podcjenjivački govorio o vjerskim osjećajima kršćana. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Dok sam tu na otoku, nemam (bar ja), ništa osim 4 kanala TV-a. Nedjeljom ujutro, neselektivno pustim YouTube. Zavrti mi se neka debata Nove TV, za europske izbore… Na dodatak u rečenici “ako Bog da” kandidata konzervativne opcije, uključuje se lik iz “Možemo” i posprdnim tonom dodaje: “I Majka Božja…”

Prezime mu je Bosanac. Ime ne znam. Ali sve je rekao o sebi. I opciji koja ga šalje u studio jedne tv s nacionalnom koncesijom… Pri tom, zaziva “pluralizam”, ali isključuje svakog tko spomene jednu od najjačih tradicijskih osnova hrvatskog naroda: Boga. To su za njega radikali. Dakle, osjećam da sam to i ja, po njegovoj definiciji.

Ja, koja na uštrb sebe branim pravo Palestinaca na opstanak. Oni su Muslimani. Nikada ih nisam nazvala radikalima. Tko tom liku daje legitimitet? Nije dovoljno furati se na ležernost, peace&love, malo marice i svih vidova slobode. Sve to može.

Ali ne na štetu drugih. Nisu baš svi drugačiji smeće. Štoviše. S podsmjehom i oprezom vas promatraju”, ističe Mirjana Hrga.