Mlada Hrvatica zaslužna što je izbrisan skandalozni tvit Mladeži Zelenih: To se nije smjelo dogoditi

Mlada Hrvatica zaslužna što je izbrisan skandalozni tvit Mladeži Zelenih: To se nije smjelo dogoditi

Članica njemačke političke stranke Zeleni i Mladeži Zelenih te najmlađa zastupnica u Berlinskom parlamentu 22-godišnja Hrvatica s njemačkim državljanstvom Klara Schedlich za portal Fenix-magazin.de je komentirala objavu kolega iz Mladeži Zelenih (Grüne Jugend) na Twitteru, a u kojoj je pisalo kako je Hrvatska sa Srbijom izvršila genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

Objava je na Twitteru, koja je postavljena u povodu obljetnice zločina nad Bošnjacima u Srebrenici, tek u utorak ujutro je izbrisana nakon tjedan dana što je šokirajući izazvala niz reakcija i prosvjednih poruka Hrvata i hrvatskih udruga iz Njemačke i cijelog svijeta.

– Na Twitteru Mladeži Zelenih objavljen je taj tvit o masakru u Srebrenici u kojem je krivo navedeno da je u tom zločinu sudjelovala i Hrvatska. To je potpuno pogrešno. Ovu grešku nisu smjeli napraviti i iskreno se ispričavaju zbog toga! Twitt je sada izbrisan. Posebno se ispričavaju kod Hrvatica i Hrvata koji su twittom diskreditirani i povrijeđeni, kaže Klara Schedlich u razgovoru za Fenix-magazin.de.

Mlada političarka Zelenih iz Berlina ističe kako je svima u stranci Mladeži Zelenih žao što je sjećanje na masakr u Srebrenici tako diskreditirano.

– Meni osobno je isto jako žao što se to dogodilo. Na odmoru sam u Hrvatskoj i nisam to ni vidjela dok nisu mediji o tome počeli pisati. Posebno mladi ljudi, koji u vrijeme masakra u Srebrenici još nisu bili ni rođeni, se moraju upoznati s prvim ratom u Europi vođenim nakon Drugog svjetskog rata. Mora se govoriti o tome, nikada se ne smije zaboraviti i stalno treba podsjećati kako se takvo zlo ne bi nikada više dogodilo, ističe Klara Schedlich.

Foto: Fenix