Mladen Grdović tužio kćer: Na sudu rekao da premalo zarađuje i da ima opasnu dijagnozu

Mladen Grdović tužio kćer: Na sudu rekao da premalo zarađuje i da ima opasnu dijagnozu

Pjevač Mladen Grdović tužio je vlastitu kćer zbog alimentacije, a na sudu je uspio dokazati da zarađuje premalo. Njegovoj jedinici Sari, koja je odnedavno punoljetna, sud je smanjio iznos alimentacije. Ovu odluku donio je Općinski sud u Zadru koji je o presudi javno izvijestio, javlja Večernji.

Što je odlučio sud?

Što stoji u presudi?

– Umjesto iznosa od 3750 kuna, koji je bio utvrđen na sudu u Zadru od 14. svibnja 2019. godine, doprinos iznosi 1000 kuna počevši od 10. listopada 2021. godine i nadalje dok za to budu postojali zakonski uvjeti, uz zateznu kamatu tekuću od dospijeća svakog pojedinog novčanog iznosa 10-og u mjesecu pa do isplate, sve u roku od 15 dana – dio je presude koja je objavljena na e-oglasnoj ploči suda.

Sara je u svibnju postala punoljetna pa je Grdović podnio tužbu te po svojem odvjetniku poručio da joj je dovoljno 1000 kuna jer on, od 2020. godine kada je otišao u prijevremenu starosnu mirovinu, dobiva mizernih 2895, 57 kuna.

Grdović: Vidio sam da radi kao konobarica

Grdović je na sudu kazao kako je kći ljetos vidio kako radi kao konobarica. To je zapisano u sudskoj presudi koja je potvrdila da glazbenik ne može izdvojiti više novaca za kći koju je dobio u izvanbračnoj aferi.

Također, na sudu je tvrdio da zbog pandemije nije imao nastupe te da je narušenog zdravlja, a zbog brakorazvodne parnice s bivšom suprugom Brankicom ostao je zbog velikog djela imovine koju je stekao u 40 godina karijere.

Sud u Zadru prihvatio je prikupljene dokaze iako je Grdović do listopada odradio preko 20 nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pjevač je sudu priložio i liječničku dokumentaciju koja je također prihvaćena, a u kojoj se navodi da ima ozbiljnih problema sa zdravljem.

Postavljena mu je dijagnoza

– U liječničkom nalazu Opće bolnice Zadru, Odjela za kardiologiju razvidno je da je tuženik 29. rujna 2020. bio na obradi, te se iznova 2. ožujka 2022. žalio na nelagodu u prsima i na intoleranciju napora zadnjih mjesec dana, te mu je postavljena dijagnoza I. 71 ( A. aort. abscedens H. arterialis) – stoji u presudi suda koji je uvažio da Mladen Grdović ne može nastupati.

U zaključku stoji da je tužitelj dostavljenom materijalnom dokumentacijom dokazao činjenicu promijenjenih okolnosti u odnosu na razdoblje od kada je donesena presuda kojom mu je bilo određeno da na ime uzdržavanja svoje kćeri plaća uzdržavanje u iznosu 3750,00 kuna, budući da je sada u mirovini i pogoršanog zdravstvenog stanja, a koje činjenice tužena nije ničim osporila.

Sara nije osporavala novčano stanje oca koji sada tvrdi da nema novca te da živi kao svaki prosječan umirovljenik, piše Večernji.

Foto: Hina