Moćni Kalmeta ih prijavio da su ga “uhodili” tri godine: Uhićeni novinari Domagoj Margetić i Hrvoje Bajlo

Moćni Kalmeta ih prijavio da su ga “uhodili” tri godine: Uhićeni novinari   Domagoj Margetić i Hrvoje Bajlo

“Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljanina u dobi od 49 i 38 godina koje se sumnjiči za kaznena djela “Nametljivo ponašanje” i “Neovlašteno slikovno snimanje”.

Sumnjiči ih se da su se od kraja lipnja 2020. godine do 28. srpnja 2023. godine u Zadru nametljivo ponašali prema 65-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg su ustrajno pratili ili uhodili te s njim nastojali uspostaviti neželjeni kontakt. Osumnjičenici su takvim ponašanjem kod oštećenog izazvali strah i tjeskobu te je događaj prijavio policiji”, javila je PU Zadarska. “Protiv obojice muškaraca se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku”, naglasi su.

Domagoj Margetić

Ova vijest postaje zanimljiv tek kad se navedu i osumnjičeni za djelo, odnosno žrtva pa tako treba navesti da se radi o novinarima, Domagoju Margetiću i Hrvoju Bajlu koji su, proizlazi iz prijave, tri godine pratili Božidara Kalmetu, bivšeg gradonačelnika Zadra i šefa županijskog ogranka HDZ-a, javlja Dnevno.hr.

“Povrijedili privatnost”

No, to nije sve što im se stavlja na teret. Također, sumnjiči ih se da su 30. srpnja oko 18 sati na otoku Ugljanu, u otvorenom djelu privatnog objektu neovlašteno slikovno snimali prostor posebno zaštićen od pogleda, a potom su snimljene fotografije javno objavili u medijskom prostoru i na taj način učinili dostupnu drugim osobama čime su povrijedili privatnost 51–godišnjeg državljanina i maloljetne državljanke Velike Britanije koji se nalaze na objavljenim fotografijama.

Inače, riječ je o vili za koju novinarski dvojac tvrdi da je Kalmetina te da je “izgrađena na reketu”. Inače, u posljednje vrijeme Bajlo i Margetić su objavili više tekstova na račun Kalmete. Tako je Bajlo u svom statusu naveo da su i prijavljeni po Kalmetinoj prijavi da su u policiji proveli osam sati.

Novinar Bajlo tvrdi: Ovo je Kalmetina vila koja glasi na njegova punca i punicu

“Kalmeta srami se, ako si mislio da ćeš ovako zaustaviti one koji istražuju tvoj kriminal, gadno si se zafrkao”, poručio mu je Bajlo preko Facebooka te objavio fotografiju kuće za koju tvrdi da je “Kalmetina vila”.

“Ovo je tajna vila šefa zločinačkog klana Božidara Kalmete u mjestu Poljana na otoku Ugljanu. Luksuznu vilu koja nigdje nije prijavljena i glasi na Kalmetinog punca i punicu s bazenom gradile su tvrtke koje su poslovale s Gradom Zadrom u vrijeme dok je Kalmeta bio gradonačelnik Zadra i ministar u Sanaderovoj Vladi. Kalmeta je tim tvrtkama davao višemilijunske poslove, a zauzvrat je dobio ovo što vidite”, napisao ja Bajlo.

Foto: Hina