Modrić i njegovi Vatreni ispunjavaju obećanje: Ginu na terenu u Latviji. Već su zabili dva gola. Pobjeđuju za Vukovar

Modrić i njegovi Vatreni ispunjavaju obećanje: Ginu na terenu u Latviji. Već su zabili dva gola.  Pobjeđuju za Vukovar

Hrvatska nogometna reprezentacija u 18 sati u Rigi protiv Latvije igra jednu od dvije ključne utakmice na putu prema Euru. Armenija i Wales su odigrali 1:1 i sjajna vijest za Zlatka Dalića i Vatrene je da sami odlučuju o svojoj sudbini. Za plasman na Euro Hrvatska mora nadjačati Armeniju i Latviju u utorak u Zagrebu. Hrvatska već vodi 2:0 golovima Majera i Kramarića. Hrvatska je povela golom Majera. Modrić je pronašao Ivanušeca, ovaj dodao za Majera koji je matirao Ozolsa. Jako ozbiljno je Hrvatska ušla u dvoboj. Nakon Majera, drugo gol je u 16. minuti postigao Andrej Kramarić. Vidi se očita razlika u klasi, Hrvatska ide prema očekivanim bodovima u hladnoj Rigi. Hrvatska igra ozbiljno, angažirani i ništa ne prepušta slučaju. Ako ovako nastavimo, pobjeda će biti naša. Vatreni ginu na terenu i kada igraju tako nema strah za rezultat, javlja Sportklub.

Hrvatski kapetan Luka Modrić je jučer najavio pobjeduprotiv Latvije na dana Vukovara.

Situacija kojoj se niste nadali. Čeka se i kiks Walesa?

Da, nismo se nadali da ćemo biti u ovoj situaciji. Dogodilo se što nitko nije očekivao. Treba to zaboraviti i gledati prema naprijed te pokušati odigrati dvije prave utakmice. Imperativ su pobjede, naravno.

Nadam se da nam se mogu poklopiti i rezultati iz drugih utakmica da se već sad plasiramo na Euro. Moramo se fokusirati na ovo što nas očekuje, prije svega sutrašnja utakmica, putokaz nam treba biti kako smo igrali protiv Latvije u Rijeci.

Dosta je problema s ozljedama. Hoće li Hrvatska pokazati da to sve može nadjačati i je li to dodatan motiv?

Mislim da hoće. Sigurno je da su ti izostanci veliki hendikep za nas, radi se o važnim igračima za našu igru. Mi koji smo tu moramo dati maksimum i nadomjestiti ih na pravi način. Jako dobro smo trenirali ovih pet dana, dobro je da smo malo dulje skupa. Vjerujem da sve to možemo pretočiti na teren u ove dvije utakmice.

Znamo da nam treba pomoć Armenije ili Turske. Kako gledate na utakmicu Armenije i Walesa, kakav dojam je na Vas ostavila Armenija?

Armenija je s pobjedom i dalje u igri za plasman, sve je otvoreno. Po meni je to kvalitetna ekipa, prije dva mjeseca smo ih pobijedili, ali nije bilo lako. Imaju dobre igrače, bit će to zanimljiva utakmica.

Wales je također pokazao da je dobra ekipa, vratili su se u igru u prošlom ciklusu i sve je u njihovim rukama. Ponavljam, moramo se fokusirati na nas, a ako nam se poklopi rezultat iz druge utakmice, nitko sretniji od nas. No moramo paziti da se mi ne bismo opet poskliznuli.

Marko Pjaca se vratio nakon pet godina. Kako vam djeluje na treninzima ovaj tjedan i je li Vam drago opet ga vidjeti nakon toliko godina?

Definitivno mi je drago. Zna se koliko je bio važan i velik za nas prije ozljede. Sretni smo što je opet s nama. Imao je dosta teških godina, vraćao se iz ozljede. Mislim da je izabrao pravi put, došao je u ekipu koja se bori za vrh u hrvatskom nogometu. Imat će prostora da se vrati na razinu na kojoj je bio. U Rijeci igra dobro i jako smo sretni zbog njega, vjerujem da će nam biti od pomoći ako nam bude trebao i ako izbornik odluči da će igrati.

Hoće li Vam dodatan motiv biti i obilježavanje obljetnice pada Vukovara?

Bilo bi lijepo da taj dan obilježimo pobjedom i napravit ćemo sve da tako i bude.

Spomenuli ste da je Pjaca odabrao pravi klub. To je napravio i Marco Pašalić. Kakav je dojam ostavio na Vas?

Dosta dobar dojam je ostavio na mene. Nisam ga imao previše prilike gledati, možda jednu-dvije utakmice kroz mladu reprezentaciju. Vidjelo se da ima nešto drugačije. Isto kao i Marko (Pjaca), super je radio ovaj tjedan i pokazao je da ima kvalitetu da bude tu. Nadam se da će, ako dobije priliku, pokazati da je s pravom tu. Takvog igrača možda nismo imali prije, ljevak na desnoj strani, kompenzirali smo s dešnjacima. To nije loše za nas.

Nema Matea Kovačića. Kako gledate na to da će sad vezni red biti drugačiji?

Vidjet ćemo, odnosno vi ćete vidjeti kako će to biti sutra, mi već znamo, haha. S Mateom već dugo igram, odlično se poznajemo. Broz, on i ja funkcioniramo dosta dobro, iako se to ne bi reklo po zadnjem ciklusu. Naravno da je njegov izostanak veliki hendikep, ali pokušat ćemo ga nadomjestiti na najbolji mogući način i doći do pobjede.

Bojite li se ičega kod latvijske reprezentacije?

Nemamo straha. Došli smo odigrati što bolju utakmicu i pobijediti. Naravno da respektiramo Latviju, kao i svakog našeg protivnika, sigurno će napraviti sve da nam otežaju, tako da ćemo morati biti sto posto unutra.

Kakve ste priče čuli o Latviji, imate li kakvih uspomena izvan nogometa?

Ne mogu reći da sam nešto previše čuo, iskreno. Bili smo tu 2010. godine. Ja nisam igrao, bio sam ozlijeđen ili sam imao kartone, ne znam točno što je bilo. Po ovome što sam vidio danas – lijep grad, lijepa država, ne mogu reći puno više od toga.

Foto: Hina