Mogu li Livnjaci glasati za Mihanovića nakon ove izjave: Netko tko je završio srednju u Livnu nije u stanju pročitati moj doktorat

Mogu li Livnjaci glasati za Mihanovića nakon ove izjave: Netko tko je završio srednju u Livnu nije u stanju pročitati moj doktorat

Dalmatinski portal je danas organizirao sučeljavanje Ivice Puljka i Vice Mihanovića, kandidata za gradonačelnika Splita. 

U prvom krugu je pobijedio Ivica Puljak, koji je dobio 17.500 glasova, odnosno 26.82%, i tako postao iznenađenje izbora. Naime, sve ankete provedene prije izbora davale su prednost Vici Mihanoviću, koji je na izborima u konačnici dobio 15.159 glasova, odnosno 23.23%.

HDZ-ov Vice Mihanović je, kako je otkrio Index, plagirao doktorski rad, u kojem se nalazi sva sila potpuno besmislenih i nesuvislih rečenica.

Jedna od njih je i rečenica koja je već stekla kultni status: “Teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti izazvala je operativna, društvena i ekološka zabrinutost, s obzirom na rizik od prekomjernog kapaciteta i disekonomija razmjera.”

Ovu rečenicu Puljak je citirao na ranijem sučeljavaju i tražio od Mihanovića da objasni njeno značenje. Ova tema je ponovno iskrsnula i na današnjem sučeljavanju, javlja Index.

Puljak je danas rekao da je optužba za plagijat vrlo neugodna te da bi Mihanović trebao objasniti o čemu se radi i zašto Sveučilište u Osijeku ne može sastaviti komisiju koja bi provjerila radi li se o plagijatu.

“Što se tiče tih lažnih optužbi, ja sam već odgovorio i podigao tužbu protiv Indexa, koju ću dobiti na sudu. To što dobijem ću donirati u humanitarne svrhe. Međutim, Vi ste jučer ponovili cijelu rečenicu iz mog doktorata, čime ste jasno dali do znanja da ste ga itekako čitali, jer novinar Indexa Matijanić, koji je završio srednju školu u Livnu, to jednostavno nije u stanju pročitati. On ne zna što su doktorati. Ali Vi i Vaš kolega, akademik Silobrčić, Vi to itekako znate dobro i već ste to radili do sada”, rekao je Mihanović koji je ovom izjavom uvrijedio Livnjake. Ovdje treba spomenuti da u Splitu živi puno Livnjaka koji će nakon ove izjave dvaput promisliti prije nego što će glasati za Mihanović.

“Rečenica iz Vašeg doktorata koju sam jučer ponovio, koju Vi niste znali objasniti, potpuno je besmislena rečenica za koju nitko ne zna što znači”, rekao je Puljak.

Voditelj je Mihanoviću ponudio priliku da objasni “teorijsku paradigmu”.

“To ćemo mi sve razjasniti na sudu, a Sveučilište u Osijeku će to isto tako, njima je to posao. Ja ne mogu utjecati na njih i ne utječem”, rekao je Mihanović i dodao kako je Puljak ovim pitanjima pokazao pravo lice. 

Foto: Hina