Momčilo Otašević o bolnom razvodu od Jelene Perčin: Nisam imao vremena za očajavanje. Teško je, promjena je ogromna

Momčilo Otašević o bolnom razvodu od Jelene Perčin: Nisam imao vremena za očajavanje. Teško je, promjena je ogromna

Hrvatska glumica Jelena Perčin (42) početkom je godine potvrdila vijesti da se rastaje od crnogorskog glumca Momčila Otaševića (33) s kojim je u braku bila pet godina. Uz potvrdu ove vijesti, Jelena je kratko poručila da neće otkrivati puno više detalja o svom privatnom životu te da su oboje usmjereni na dobrobit svoje djece. Sada je o ovoj temi progovorio i crnogorski glumac. Momčilo je otkrio da su mu u preživljavanju ovog razdoblja najviše pomogli djeca, posao i prijatelji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Marija Selak Raspudić o “dunavskom vijencu” Sandre Benčić: Ona je pokazala bešćutnost i uvrijedila sve građane Hrvatske

 – Kad se to dogodilo, prvo sam pomislio da je smak svijeta. Međutim, kad sam razmislio, shvatio sam da je možda tako i bolje i tražio najbolje rješenje za djecu i po tome se ravnao. Nisam imao mnogo vremena za očajavanje. Danas se trudim misliti pozitivno i organizirati se što bolje mogu u novonastaloj situaciji. Teško je, promjena je ogromna, a djeca su sad na prvom mjestu – rekao je za srpsku Gloriju te otkrio da s djecom provodi onoliko vremena koliko mu obaveze dozvoljavaju. 

Momčilo Otašević

– Najveće zadovoljstvo mi predstavlja boravak na Cetinju kod roditelja i na moru. Tamo sam shvatio koliko Maša ima energije i često se pitao koliko može da trči i skače. Moja mama Nada i tata Duško kažu mi da je ista ja, da sam i sam bio takav, ako ne i gori – rekao je te dodao da ove zime kćer planira naučiti i skijati.

Podsjetimo, hrvatski mediji naveliko pišu da su Jelena Perčin i Ante Gelo novi ljubavni par na domaćoj sceni.Kako piše Slobodna Dalmacija, Ante Gelo prošle je subote bio u splitskom klubu Antique. Nastupao je bend Prva liga, a skladatelj i glazbenik družio se s glumicom Jelenom Perčin i djelovali su prisno.”Prvi put ih vidim u tom klubu, većina se iznenadila kad ih je ugledala jer je Split malen grad, svi se znaju, a i mjesta za izlazak je svega nekoliko. Prvo smo prepoznali poznatu glumicu, a tek onda shvatili tko je s njom. Povukli su se u stražnji dio kluba tako da se nisu ni isticali previše,” kazao je za Slobodnu Dalmaciju izvor koji ih je vidio ondje i kako klub napuštaju zajedno, a navodno se i u zagrebačkim kuloarima u posljednje vrijeme sve više šuška o bliskosti glazbenika i glumice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: OBITELJSKA DRAMA: Dokumentarni film otkriva zašto su našu poznatu književnicu odveli od majke kada je imala samo tri godine

“Da, oni su zajedno već neko vrijeme i to je sve što ću vam reći”, rekao je drugi izvor blizak paru za Slobodnu Dalmaciju.

Perčin i Gelo nedavno su zajedno nastupili na svečanosti obilježavanja 30 godina Hrvatske udruge poslodavaca u zagrebačkoj Laubi.

Ante Gelo – nova ljubav Jelene Perčin

Jelena je zatim Gelu podržala iz publike i na koncertu Zorice Kondže, na kojem je on svirao.

Jelena je početkom godine potvrdila da se razvodi od glumca Momčila Otaševića nakon pet godina braka, tijekom kojeg su dobili i dvoje djece, sina Jakšu i kćer Mašu. Perčin iz prvoga braka s poznatim zagrebačkim ugostiteljem Kristijanom Babićem ima i kćer Lotu.

“Teško je. Glupo mi je lagati. Rastajemo se. Uvijek sam se trudila ne pričati o vlastitoj intimi, nisam pričala ni o vjenčanju pa neću ni o rastavi. Svaka je rastava grozna. Grozan događaj i grozno razdoblje. Koncentrirana sam na to da budem maksimalno prisutna i prisebna radi djece”, rekla je Perčin za Gloriju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Glavni urednik Teleskopa: Legitimno je propitkivati Anušićevu diplomu, ali zašto Plenkovića ne pitaju o Edvardu Kardelju i Domovinskom ratu. A Sandru Benčić o “doživotnom” studiranju

Par se upoznao na snimanju serije ‘Zora dubrovačka‘, a ljubav je planula tek na setu serije ‘Kud puklo da puklo‘. Vjenčali su se u tajnosti 2018. godine u Crnoj Gori.

Imate li osjećaj da ste ovim činom došli do nekog novog stupnja emocionalne zrelosti?

Pretapajuće su to granice, ali recimo da je možda najvažnija lekcija ona o tome na što sve ne smijem pristati. Čvršće i odlučnije kažem “ne”. Još odmalena imala sam izrazitu potrebu razumjeti tuđu poziciju, ući u tuđu kožu, i onda su se uglavnom moje granice rasplinjavale.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Srbin koji cijeni Vatrene i izuzetno poštuje izbornika Dalića: Napravio je velike stvari. Može biti primjer svima nama na Balkanu

Što ste kroz sve ovo naučili o ljubavi?

Ljubav je užasno nepredvidiva. Ono što smatram da ljubav jest, nisam još doživjela. Naime, dok god je ego jači od emocije, mislim da to nije ljubav nego iluzija ljubavi. Niti iz jednog svog odnosa nisam otišla, a da se nisam dala do kraja. Zbog toga je sve i bolnije, ali ne mogu drugačije postupiti. To je lutrija i na njoj sam uglavnom gubila.

Što ste u ovoj situaciji naučili o sebi?

Puno je tih selfova. Jedna sam kao majka, druga kao glumica, treća kao sestra, kći. Od djetinjstva imam izražen zaštitnički princip koji se kasnije pretvorio u majčinski instinkt. Kao klinka sam rano počela patronizirati svoje roditelje. Jedan je moj brat mlađi deset, a drugi dvadeset godina pa sam na puno načina često i bila zaštitnica. Možda je to riječ koja me ponajbolje opisuje. Volim štititi i pomagati. Kad god imam problem, moja prva reakcija je – kako ga riješiti? Po mom habitusu, čaša mi je uvijek polupuna. Možda najvažnija stvar koju sam naučila jest da unatoč svom velikom racionalizmu u biti sam i dalje velika idealistica. Shvatila sam da mi treba više vremena da si priznam da idealiziram. Vrlo brzo, istina je, vidim realnost kakva jest.

Gelo je ovog ljeta iznenada otkazao vjenčanje s HRT-ovom producenticom Petrom Topolovec. Nedugo prije toga otkrio je da se razveo od dugogodišnje supruge s kojom ima troje djece.