Jedan od napadača na noćnog čuvara bio je i pripadnik Bad Blue Boysa?

Jedan od napadača na noćnog čuvara bio je i pripadnik Bad Blue Boysa?

Ovo je neviđeni napad na bespomoćnog čovjeka. Ovaj šljam koji je lako mogao ubiti čovjeka na terasi kafića nema nikakve veze s nama navijačima. Ograđujemo se od napada i od divljaka koji su ga hladnokrvno počinili, kaže pripadnik Boysa iz Pule, prenosi Glas Istre.

Trojici napadača – djelatniku HV-a Robertu Bitunjcu (25) iz Petrinje, pripadniku elitnih Tigrova, pulskom studentu Mateju Bjekiću (24) iz Zagreba te 17-godišnjaku iz Zagreba – koji su u nedjelju rano ujutro na terasi Old City Bara u centru Pule brutalno napali noćnog čuvara, 69-godišnjeg Puljanina Evelina Valea, jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor, i to po dvije osnove: da na slobodi ne bi ponovno počinili kazneno djelo te da ne bi utjecali na svjedoke koji će biti ispitani tijekom istrage. Državno odvjetništvo izvijestilo je da osumnjičeni da su počinili kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede, a budući da je nedjelo počinjeno prema osobi koja je posebno ranjiva zbog svoje dobi, prijeti im kazna zatvora od jedne do osam godina.

Prije sudske odluke o pritvoru Bitunjac i Bjekić su s lisicama na rukama iz policijskoj pritvora dovedeni na ispitivanje u pulsko Općinsko državno odvjetništvo, a 17-godišnjak je, budući da se radi o maloljetnoj osobi, ispitan na Općinskom sudu u Puli. U Tužiteljstvo je najprije doveden Bjekić, a nakon njega je ispitan Bitunjac. Obojica su pored novinarskih ekipa prošli pognutih glava, a Bjekić je lice pokušavao sakriti vezanim rukama.

Službenu verziju događaja koji je zgrozio Hrvatsku jučer su iznijeli i policija i Državno odvjetništvo. Policija navodi da su izgrednici u nedjelju u 6.15 sati došli na terasu Old City Bara na Danteovom trgu, a kada im je Vale, koji je u noćnim satima čuvao inventar lokala, rekao da ne tresu stalak na kojem su bile hrvatska i istarska zastava te da poštuju zastavu, došlo je do kraće prepirke. Trojka se potom udaljila i otišla u obližnji stan, navodno onaj u kojem nedaleko od Old City Bara živi Bjekić, gdje su se presvukli te su se oko 7 sati ponovno vratili na Danteov trg maskirani kapuljačama i tamnim kapama s prorezima za oči, takozvanim fantomkama.

Prvoosumnjičeni Bitunjac prišao je Valeu koji je sjedio za stolom te ga više puta šakom udario u desnu sljepoočnicu, nakon čega je napadnuti čuvar ustao i pokušao pobjeći. Dok je bježao između stolova na terasi, drugoosumnjičeni je na njega bacio stolicu koja ga je udarila u desnu ruku, nakon čega ga je sustigao i gurnuo na uzemljeni kontejner, zbog čega je Vale pao na pod. Potom su mu sva trojica zadala više udaraca nogama po tijelu, uslijed čega je Vale zadobio teške tjelesne ozljede, navodi se u priopćenju DORH-a.

No, na vidjelo i dalje izlaze novi detalji. Na snimkama s nadzornih kamera vidi se da jedan od napadača u ruci drži palicu s prepoznatljivim obilježjima Bad Blue Boysa, navijača Dinama. Na palici se nalazi znak Dinama i naljepnica na kojoj piše “Otpor sistemu”, koja se može kupiti u fan shopu Bad Blue Boysa.

Na napad je reagiralo i Ministarstvo obrane.

“Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim. Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH” stoji u priopćenju MORH-a.

Foto:YouTube