Mostov vijećnik žestoko napao gradonačelnika Puljka s kojim je u koaliciji: HDZ je opet kamen smutnje

Mostov vijećnik žestoko napao gradonačelnika Puljka s kojim je u koaliciji: HDZ je opet kamen smutnje

U poslu smo prekinuli i gradonačelnika Puljka, pa nam je cijelu situaciju oko prozivki Josipa Markotića koje je objavio na svom Facebook profilu kratko komentirao.

– Zaista nemam vremena baviti se glupostima. Radimo na izmjenama GUP-a, izgradnjom vrtića, dvorana, škola, POS-ovih stanova i to mi je prioritet.

Split ne smije gubiti vrijeme na politička prepucavanja na razini koja zaista nije dostojna pažnje, kazao je i zaključio:

– Uostalom, mi smo HDZ jednom pobijedili i nismo ih dva puta doveli na vlast – dodao je poteštat na kraju, javlja Slobodna Dalmacija.

A evo što je napisao Josip Markotić.

“Vice Mihanović je postao žetončić gradonačelnika Puljka.Najprije je kukavički i kalkulantski odbio potpisati inicijativu kolege Franića i tako onemogućio da se na gradskom vijeću raspravi sramotan potez predsjednika GVa Jakova Prkića, prozirno se opravdavajući kako HDZ ne želi biti destruktivan. Upravo suprotno: destruktivnost je namjerno spriječiti raspravu o vrlo ozbiljnoj stvari.

A itekako je ozbiljna stvar kad predsjednik GVa tjednima krije od gradskih vijećnika dokumentaciju o predmetu iz kojeg može nastati potencijalna financijska šteta za grad. I umjesto da ponudi suvislo i uvjerljivo objašnjenje zbog takvog poteza, predsjednik GVa ponudio je bahato ruganje i ignoriranje. Ali zahvaljujući kukavičluku gospodina Vice Mihanovića i splitskog HDZa, od rasprave neće biti ništa. A da je gradonačelnik u prikrivenoj koaliciji s HDZ-om potvrđuje i činjenica da je iza naših leđa i bez naše suglasnosti uvrstio u dnevni red iduće sjednice točku o KK Split osiguravši s HDZ-ovcima potrebne ruke za izglasavanje.

Iako je HDZ prije samo mjesec dana odbio podržati netransparentno ulijevanje javnog novca u profesionalni klub pod krinkom financiranja omladinskog pogona, a što je protivno Zakonu o sportu, odjednom su se “predomislili” i odlučili biti “konstruktivni”, premda vodstvo kluba ni u novom pokušaju nije ponudilo ništa novo što bi nas uvjerilo u nužnost ulijevanja 7 milijuna kuna javnog novca u KK Split u odnosu na prvi put. Iako im je dokument pun gramatičkih pogrešaka i potpuno amaterski napravljen, nisu zaboravili staviti značajno povećanje plaće upravi.

Toliko o tome kako im prijeti stečaj. Dok se naši prijedlozi ignoriraju i tjednima nam se ne odgovara na detaljno obrazložene inicijative koje bi podigle kvalitetu života građana, gradonačelnik u suradnji s HDZ-om nama iza leđa “po hitnom postupku” donosi netransparentne odluke stavljajući nas pred gotov čin. S obzirom da gradonačelniku očito više odgovaraju zakulisne igre s HDZ-om nego transparentna i iskrena suradnja s nama na korist svih građana, mi u takvim igrama nećemo sudjelovati. I da parafraziram vožda iz Kaštela, ujedno i mentora Vice Mihanovića: nitko ne pita koliko je Puljak platio podršku HDZ-a. Uskoro će se saznati”, ističe mostovac Josip Markotić

Foto: Hina