Možemovka napala županicu zbog Thompsona: Bili ste na koncertu, volite fašizam?

Možemovka napala županicu zbog Thompsona: Bili ste na koncertu, volite fašizam?

Vijećnica “Možemo” Vlatka Krizmanić je na županijskom aktualcu prozvala županicu Martina Furdek Hajdin zbog prisustvovanja na Thompsonovom koncertu koji je organiziran u Karlovcu na Dan državnosti u Sportskoj dvorani Mladost. 

“Na obilježavanju Dana državnosti županica je prisustvovala Thompsonovom koncertu, kojem je glavni koncept toga dana, kao i uvijek do sada, isticanje fašističkih obilježja i pozdrava. Dokaze vidimo u brojnim medijima. Može se zaključiti da se kod nas, od strane županije i političkih dužnosnika, na neki način daje podrška nečem zabranjenom i fašizmu. Do danas se nitko nije ispričao ili ogradio od fašističkih istupa na koncertu” izjavila je u petak Krizmanić te podijelila svoje mišljenje kako je Karlovačka županija zapela negdje u 1941. te da se branitelji NDH poistovjećuju s braniteljima Domovinskog rata, što smatra da je nedopustivo, jer su brojni branitelji antifašisti, prenosi Direktno.

Možemovka Vlatka Krizmanić

Krizmanić je rekla kako je Furdek Hajdin s fotićem isčekivala izlazak Thompsona na pozornicu pa postavila pitanje županici je li obožavateljica kako Thompsona, tako i pozdrava “Za dom spremni”, fašizma i ultranacionalizma općenito te može li, kao politička dužnosnica, objasniti svoju ulogu na tom koncertu.

Kako Furdek Hajdin nikako nije bila oduševljena ovim pitanjem, kao ni drugi vijećnici, počelo je dobacivanje.

“Ja se ne slažem s vama da su ljudi koji su sudjelovali na koncertu fašisti. Ograđujem se od veličanje bilo kakvog režima. Svoje sudjelovanje na ovom koncertu ne bih s time poistovjetila. Na koncertu sam bila sa svojom djecom, uživala sam. Vidjela sam tamo brojne branitelje, kao i djecu poginulih branitelja”, odgovorila je na optužbe Furdek Hajdin, pišu 24sata.

Naslvna fotografija: Martina Furdek Hajdin

Foto: Hina