Musk potpuno razotkrio Sorosa: Pa on fundamentalno mrzi čovječanstvo

Musk potpuno razotkrio Sorosa: Pa on fundamentalno mrzi čovječanstvo

Elon Musk u poznatom podcastu “Joe Rogan Experience” obrušio se na liberalnog milijardera i filantropa Georgea Sorosa, tvrdeći kako dotični “iz temelja mrzi čovječanstvo”, a otkrio je i kako je lani kupio Twitter jer ga je “samo tako mogao spasiti od krajnje ljevice”.

U skoro trosatnom razgovoru Musk je “opleo” po Sorosevoj potpori progresivnim organizacijama i, kako kaže Musk, “ljevičarskim političkim kandidatima”.

“Po mom mišljenju, on fundamentalno mrzi čovječanstvo”, rekao je. Komentirao je i Sorosevo financiranje lokalnih izbora, za koje kaže kako su vjerojatno najbolji način utjecanja na politiku, javlja Jutarnji list.

“On radi stvari koje nagrizaju strukturu civilizacije… Primijetio je da je vrijednost u lokalnim utrkama puno veća nego u nacionalnim utrkama. Najmanja vrijednost za novac je predsjednička utrka, sljedeća najniža je utrka za Senat, a slijedi je ona za Kongres. No jednom kad dođete do gradskih i državnih okružnih tužitelja, ta vrijednost izuzetno je dobra.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznata odvjetnica na poreznoj listi srama. Ima ogroman dug: Nisam pobjegla

Soros je shvatio da zapravo ne treba mijenjati zakone, samo treba promijeniti način na koji se oni provode… Zato i pomaže u promicanju politike koju odobrava preko lokalnih dužnosnika. On podupire progresivne okružne tužitelje, čija je politika preblaga prema kriminalu. Radi stvari koje nagrizaju strukturu civilizacije, bira tužitelje koji odbijaju procesuirati zločine. To je sad dio problema u San Franciscu, Los Angelesu i drugim gradovima. Pa zašto biste to učinili”, rekao je Musk.

Kasnije u razgovoru objasnio je kako je kupio Twitter, tvrtku sa sjedištem u San Franciscu, jer nije htio da ga više “kontrolira krajnja ljevica koja ima ‘nagrizajući‘ utjecaj na društvo”.

MOŽDA ĆE ZANIMATI: Stipe Mesić ponovno optužuje bez dokaza: Evo što je u svojim memoarima napisao o Gojku Šušku

“Središte San Francisca opustošeno je kriminalom, ovisnošću o drogama i beskućništvom, grad izgleda kao zombi apokalipsa, a upravo je platforma (Twitter) propagirala filozofije koje su dovele do takvog ishoda. Ovo će možda zvučati melodramatično, ali brinuo sam se, to zbilja ima korozivan učinak na civilizaciju”, izjavio je.

Izvršni direktor X-a također je rekao kako se “virus probuđenog uma” širi opasnom brzinom, a osudio je ograničenja koja su se uvodila zbog covida, tvrdeći kako su ljudi “stavljeni na respiratore ubijeni tim istim respiratorima, a ne virusom”.