SIN IZ PAKLA: Zagorec svojim roditeljima u bačve s moštom natočio benzin. I to nije sve

SIN IZ PAKLA: Zagorec svojim roditeljima u bačve s moštom natočio benzin. I to nije sve

Mladić (27) je proglašen krivim i osuđen zbog nasilja prema majci (53) i ocu (66) u listopadu i studenome u obiteljskoj kući u okolici Ivanca.

Presuda je u međuvremenu, nakon proteka žalbenoga roka, postala pravomoćna. Sutkinja mu je izrekla novčanu kaznu, piše Danica.

Nasilje je trajalo danima, a kap koja je prelila bačvu bilo je ono što je ljutiti sin napravio u podrumu. On je, naime, uzeo kanistar s pet litara benzina pa gorivo natočio u mošt i jabučni ocat koji su napravili njegovi roditelji.

Oko 18 sati u obiteljskoj kući zbog loših obiteljskih odnosa u kuhinji je drvenom daskom za rezanje udario po vratima kuhinje i ista oštetio u vidu udubljenja, potom je istom daskom udario po radnom stolu kuhinjskog elementa gdje su također nastala oštećenja u vidu puknuća.

Tom prilikom vikao je na oca i majku te ih vrijeđao pogrdnim riječima, a čime je kod istih izazvao povredu dostojanstva i uznemirenosti.

Dana 5. studenoga oko 20 sati u podrumskoj prostoriji kuće uzeo je kanistar je zapremine 5 litara koji je bio pun benzina te je pola benzina ulio u PVC bačve (100 i 200 litara) u kojima se nalazio mošt i jednu PVC bačvu od 30 litara u kojoj se nalazio jabučni ocat.

Također je rukom napisao pismo u kojem roditelje naziva pogrdnim imenima, a koje je pismo privremeno oduzeto od istog od strane Policijske postaje Ivanec”, navodi se u presudi koju je donijela sutkinja u Ivancu.

“Točno je sve, učinio sam to jer sam se tih mjeseci rješavao ovisnosti od alkohola te su mi se vraćale slike iz prošlosti. Posebno iz obiteljskog života i djetinjstva te ponašanja roditelja prema meni. Zato sam napisao rukom pismo u kojem sam oca i majku nazvao pogrdnim imenima.

Zašto sam to tako sve učinio? Pa, nisam znao na drugačiji način u tom trenutku izraziti svoje emocije. Svjestan sam da sam loše postupio, jako mi je žao, ali nakon svega sam s roditeljima uspostavio korektan obiteljski odnos i više se ne svađamo”, rekao je mladić na sudu.

Kako je presuda postala pravomoćna, on je već platio kaznu od 1000 kuna (oko 133 eura) te 150 kuna prekršajnih troškova (20 eura).