“Naivni” političari. Poruke koje su Ivošević i Baričić slali navodnim djevojkama iz Srbije

“Naivni” političari. Poruke koje su Ivošević i Baričić slali navodnim djevojkama iz Srbije

INDEX je u posjedu dijela poruka koje su razmjenjivali Bojan Ivošević, bliski suradnik Ivice Puljka i donedavni dogradonačelnik Splita, i profil koji se predstavljao kao djevojka iz Srbije.

Podsjetimo, jučer je Večernji list objavio da su se bliski suradnik Ivice Puljka Luka Baričić, koji je i gradski vijećnik, te Bojan Ivošević, zbog kojega Split ide na nove izbore, dopisivali s djevojkom Aleksandrom iz Srbije i njenom navodno maloljetnom sestrom. Sve se događalo prošlog mjeseca, a čini se da je Baričić pao na lažni profil na Tinderu, donosi Index.  

Što piše u porukama?

Večernji list objavio je audiosnimke razgovora Baričića s djevojkom te poruke koje su izmjenjivali njih dvojica s djevojkama. Sve se događalo prošlog mjeseca.

Iz poruka se može iščitati kako Baričić djevojku u jednom trenutku počinje nagovarati da spoji svoju maloljetnu sestru s Ivoševićem šaljući joj poruke seksualne konotacije, a nakon njenog pitanja o poslu u Splitu, rekao joj je kako će vidjeti može li joj srediti posao u Splitu, da to ovisi o njoj.

U jednoj od poruka koje Baričić šalje Aleksandri piše “ajd slušaj, jel želiš da ti Bojan izjebe seku” te joj govori da mu kažu da joj sestra ima 18 godina. “Molim te reci sestri da je on sada kandidat na izborima, ali da je svakako želi”, piše Baričić koji je u razgovoru za Večernji list rekao da se radi o navlakuši na koju su on i Ivošević naivno pali.

Baričić u porukama stalno spominje Ivoševića, koji se navodno ne želi javiti. Uvjerava “Aleksandru” da je Ivošević za druženje, ali da ne želi pisati poruke radi politike. Na kraju ipak dolazi do kraćeg dopisivanja Ivoševića i djevojke, a Ivošević se začudio kad mu je rekla da ima nepunih 18.

Što kaže Puljak?

Sam Ivica Puljak se kasno sinoć oglasio na Facebooku: “Upravo sam saznao informaciju da je Luka Baričić, bivši gradski vijećnik stranke Centar i osoba s invaliditetom žrtva odvratne prevare na internetu koju će sutra prijaviti policiji.

Naime, nepoznata osoba ili više njih otvorili su lažni profil na aplikaciji za upoznavanje te su se lažno predstavili našem vijećniku koji je na te poruke odgovarao eksplicitnim sadržajem, uvjeren da je u kontaktu s osobom u koju može imati povjerenja te koja je razvila emotivan odnos prema njemu.

Ovo je najgnjusnija stvar koju sam ikada doživio u politici i jasno mi je odakle dolazi. Luka Baričić je osoba s invaliditetom, a ‘ljudi’ koji su ovo izveli iskoristili su najranjiviju temu kako bi politički profitirali, a to je seksualnost invalida”, napisao je Puljak.

Što kaže Ivošević?

Na Facebooku se sinoć oglasio i Bojan Ivošević.

“Izašao je tekst o mom kolegi koji je u privatnom razgovoru, s jednom kako je mislio curom, slao neke privatne slike i razmjenjivao određene poruke, pa čak i da bi je uvjerio da dođe izmišljao razgovor sa mnom. Ispalo je da se radilo o prevari gdje su njega koristili za doći do mene, odnosno emocionalno ucjenjujući njega pokušali doći do mog eksplicitnog sadržaja preko priče o sestri koja se zanima za mene, a onda nakon dva dana postane maloljetna”, objavio je Ivošević.

“Važno je napomenuti da suprotno tvrdnjama jednog medija ne postoje nikakve eksplicitne slike niti snimke koje sam ja poslao ili na kojima sam ja te je također pogrešno navedeno kako je dotična osoba prekinula komunikaciju već suprotno ja sam prestao odgovarati”, navodi bivši splitski dogradonačelnik.

Index je danas došao u posjed poruka koje je Ivošević razmjenjivao s profilom navodno 17-godišnje djevojke iz Srbije, koja se predstavljala kao sestra djevojke s kojom se dopisivao Barišić.

Foto: Hina