Nakon briljantne pobjede u Potjeri, oglasio se profesor Sven Marcelić: Želi li postati lovac?

Nakon briljantne pobjede u Potjeri, oglasio se profesor Sven Marcelić: Želi li postati lovac?

Nakon briljatne pobjede u Potjeri, profesor Sven Marcelić se obratio javnosti.

“Drage prijateljice i dragi prijatelji,

želio bih vam zahvaliti svima na podršci i čestitkama koje sam zadnja dva dana primao nakon Potjere u četvrtak. Nisam još svima stigao odgovoriti na poruke, ali svakako hoću sljedećih dana. Posebno bih želio zahvaliti svojim suigračima Luki, Zlatku i Ivanu, koji su bili sjajna ekipa i nadam se da ću ih ponovno gledati u emisiji, jer su svi puno znali na probi i u razgovorima prije emisije.

Često pritisak snimanja uživo bude težak.Naravno, pozdravljam i svojeg kolegu Krešimir Sučević-Međeral kojeg poznajem još od davnih dana, puno prije kvizova. Bio je to odličan dvoboj i, ako obratite pažnju na matematiku i tijek pitanja, možete vidjeti da bi, da smo bili u obrnutim ulogama, on uhvatio mene točno na zadnjem bodu. Dakle, format Potjere je strukturno takav da mi je dao malu, ali dovoljnu prednost. Svi oni koji su se ikad družili s kvizašima znaju da je naš duh kompetitivan, ali i vrlo fer i Krešo je bio sjajan suparnik kako u natjecanju, tako i nakon ishoda.Želio bih još pojasniti dvije stvari za koje sam primijetio da su bile predmet rasprave.Jedna je vezana uz moje predstavljanje kao profesora hrvatskog koji ne radi u struci.

S obzirom na to da sam zaposlen na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za sociologiju, a često sam prisutan u medijima kao komentator političkih zbivanja gdje sam predstavljen kao sociolog, želio sam na neki način odvojiti ovaj kvizaški dio koji je moj hobi i nije profesionalna aktivnost. S obzirom na to da sam diplomirao kroatistiku i sociologiju ja sam zaista, tehnički gledano, profesor hrvatskog koji ne radi u struci.

A ovim putem bih pozdravio sve moje kolege sociologinje i sociologe.Druga stvar je vezana uz grad iz kojeg sam. Dakle, živim i radim u Zadru, gdje sam doselio pred šesnaest godina. S druge strane, moji su djetinjstvo i mladost vezani uz Zaprešić gdje sam završio osnovnu školu i živio sve do završetka fakulteta, kao i Zagreb gdje sam maturirao i diplomirao (a i igrao rukomet u Medveščaku). Osjećam se jednako Zadranin i Zapreščan i oba grada smatram “svojim”. I konačno, hvala vam svima na pažnji koja me pratila zadnjih dana.

Ne namjeravam biti lovac niti mi je to itko nudio, a da i je ne bih to bio, jer moj je habitus i interes vezan uz posao koji radim, a svojih “15 minuta slave” iskoristit ću za veću vidljivost onoga čime se i inače bavim na fejsbuku, a to je komentiranje hrvatske društvene, ekonomske i političke stvarnosti uz nadu u ipak nešto veći “impact”. :

A sad PP:U to ime najavljujem već danas jedan novi prilog nakon pola godine hibernacije. Nadam se, za kraj, da će sve ovo što se dogodilo biti poticaj nekoj osobi da jednog dana dođe do 23. Vidim na pub kvizovima i u samoj Potjeri puno sjajnih mladih ljudi koji razbijaju stereotipne poglede o gledanju u mobitel i zombijima ekrana i iskreno nekoj 18godišnjakinji ili godišnjaku koji prvi put dolaze na televiziju želim takav uspjeh. A sad vam svima mašem, so long and thanks for all the fish.

p.s. I hvala mami na podsjećanju – rođen sam u Zagrebu, a ne Zaprešiću, kao što se pisalo. Toga se ne sjećam, ali joj vjerujem. I hvala joj za onaj “Svijet oko nas” koji sam dobio kad sam bio mali, tako to počne”, ističe profesor Sven Marcelić.

Sociolog Sven Marcelić, docent na Sveučilištu u Zadru, postigao je nevjerojatan uspjeh u Potjeri. Osvojio je 115 tisuća kuna u srazu s znalcem Krešom Sučevićem Međeralom lom koji nije mogao stići njegova 22 točna odgovora.

Krešo se dobro borio, ali je stigao samo do 17 točnih odgovora.

Zanimljivo je da je Sven Marcelić ostao sam i u zadnjem setu pitanja imao 22 točna odgovora.

Kreši Sučeviću Međeralu nije preostalo ništa drugo nego da čestita fenomenalnom Svenu koji je prilično staloženo proslavio svoju pobjedu. Erudit Sven nije rekao kako će potrošiti 115 tisuća kuna koje je zasluženo dobio. Pokazao je da se pamet i znanje isplate.

” Ovo je bilo jako napeto na kraju. Vidim da je Krešo bio jako motiviran. Moram priznati da sam se malo tresao”,rekao je Sven nakon nevjerojatne pobjede.

” Na ovakvom iznosu stvarno nije sramota izgubiti. Dapače, ovakav rezultat je vrijedan nekoga tko bi jednog dana mogao sjediti na ovoj stolici”, rekao je Krešo koji je sportski priznao poraz.

Inače, doktor Sven Marcelić je poznat hrvatskoj javnosti jer često nastupa u hrvatskim medijima kao analitičar.