Nakon iscrpnog svjedočenja javio se Ivan Pernar: Odvjetnici su me pitali jesam li gledao kada je Noah Kraljević radio tranziciju

Nakon iscrpnog svjedočenja javio se Ivan Pernar: Odvjetnici su me pitali jesam li  gledao kada je Noah Kraljević radio tranziciju

Bivši zastupnik Ivan Pernar komentirao je buran dan na sudu u Zambiji gdje je bio svjedok.

“Odvjetnici na sudu su osporavali to da se Noah Kraljević nekad zvao Dalija Pintarić i pitali me kako znam da je napravio tranziciju i promijenio ime.

Rekao sam da je bio LGBT osoba godine kao lezbijka i da se tada zvao Dalija Pintarić, a da sada ima bradu i izjašnjava se kao muškarac Noah Kraljević.

Na to su me pitali, kako znam da je radio tranziciju, jesam li gledao operaciju, rekao sam da nisam, ali da sam gledao njegov dokumentarni film u kojem pokazuje rezultate mastektomije.

Rekao sam i da ako itko sumnja da se lako može provjeriti što ima dolje.

Mislio sam da to oko Noe Kraljevića neće biti sporno, također, u nijednom trenutku nisu tvrdili da Zakon DR Konga ne zabranjuje posvajanje transseskualnim osobama i strancima.

Umjesto toga pitali su me jesam li pravnik, na što sam rekao da nisam ali da sam bio zakonodavac, da znam čitati i pisati zakone.

Potom su me pitali kako sam mogao pročitati Obiteljski zakon DR Konga ako ne znam Francuski, na što sam odgovorio da ga donekle znam i da sam u stanju pročitati i razumijeti te članke koji se odnose na posvajanje”, istaknuo je Ivan Pernar.

Zatim je komentirao pisanje vodećih hrvatskih medija koji su tvrdili da on neće svjedočiti.

“Ludo je bilo u utorak kad su lažljivi mediji rekli da neću svjedočit, i sad ja si mislim ko je ovdje lud, tužitelji su mi rekli da u petak svjedočim, a mediji tvrde da neću svjedočit.

Jednostavno sam umjesto rasprave odlučio ignorirat ih i svojim svjedočenjem pokazati da su bili u zabludi.naglasio je Pernar.

Na slici: Ivan Pernar

Foto: Hina