Nakon napada na baku i unuku Francuska se digla na noge: Ne želimo živjeti u ovakvoj zemlji

Nakon napada na baku i unuku Francuska se digla na noge: Ne želimo živjeti u ovakvoj zemlji

Francuska se javnost digla na noge nakon što je objavljen videozapis nasilnog napada na stariju ženu i njezinu unuku, javlja Newsweek. Francuske vlasti kažu da se incident iz videa dogodio u ponedjeljak u luci Bordeaux na jugoistoku zemlje.

Na snimci koju su načinile sigurnosne kamere može se vidjeti kako 73-godišnjakinja i djevojčica stoje u ulazu u jednu zgrade te da je jedan muškarac od njih udaljen oko pet metara. On stoji na pločniku ispred te zgrade. Kad im se muškarac počeo približavati, njih su dvije ušle u zgradu i krenule zatvarati ulazna vrata. On im, međutim, nije dopustio da ih zatvore te je na silu ušao u zgradu za njima.

Na snimci se zatim može vidjeti kako ih muškarac izvlači iz zgrade te baca na tlo. Nakon toga, muškarac djevojčicu prima za ruku te je baca u zrak, no ova se dočekuje na noge i ne pada. Napadač zatim podigne nešto s pločnike te se udalji od lica mjesta, javlja Jutarnji list.

Francuske su vlasti rekle da su snimka i izjave svjedoka policiji pomogle da brzo uhite osumnjičenog. Njegov identitet nije otkriven. Starija je žena nakon napada prebačena u bolnicu, no ne zna se kakvo je njezino zdravstveno stanje.

Pokrajina Nova Akvitanija i departman Gironde, administrativne jedinice kojima pripada Bordeaux, rekle su da se nasilje iz videozapisa “rijetko viđa”.

– Prefekt osuđuje taj nedopustiv čin i nada se da će se uskoro doznati sve njegove okolnosti – rekli su iz Grada Bordeauxa. Videozapis spomenutog napada na društvenoj je mreži Twitter objavio bivši gradonačelnik Bordeauxa Nicolas Florian. Napisao je da se “nepodnošljiv” napad dogodio usred bijela dana.

Foto: Twitter