Napad na Srbina u Viškovu: Počinitelj je poznati alpinist i spasilac Matko Škalamera. Nacionalna mržnja nije motiv?

Napad na Srbina u Viškovu: Počinitelj je poznati alpinist i spasilac Matko Škalamera. Nacionalna mržnja nije motiv?

Jučer u ranim jutarnjim satima na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo zbog sumnje da je prema 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću počinio kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti, priveden je i ispitan 42-godišnji Matko Škalamera, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka, prenosi Novi list.

S obzirom da se u prostorijama Tužilaštva u pratnji odvjetnika Arsena Stipinovića i Duška Miočića zadržao više od sat vremena, može se pretpostaviti da je osumnjičeni Škalamera iznosio aktivnu obranu. Novi list neslužbeno doznaje da Škalamera kategorički negira da je prijetio Dobrivoju Arsiću na nacionalnoj osnovi, niti je ikada isticao rasnu netrpeljivost prema bilo kojoj osobi.

Osumnjičenog Škalameru tereti se da je oštećenom 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje.

Policija nadalje navodi kako je riječ o državnom službeniku koji je s 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite. “Sukladno Zakonu o državnim službenicima bit će udaljen iz službe”.

A riječ je o Matku Škalameri, dugogodišnjem iskusnom članu spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja, vrhunskom alpinistu, osobi koja je do sada iz životne ugroženosti spasila mnoge ljude, osobe koje su se zatekle u nevolji. Upravo zbog te činjenice vijest o njegovom privođenju je mnoge šokirala.

Na slici: Dobrivoje Arsić

Foto:Novosti