NAVIJAČI SU UVIJEK UZ SVOJE VATRENE: Naša im je potpora sada najpotrebnija

NAVIJAČI SU UVIJEK UZ SVOJE VATRENE: Naša im je potpora sada najpotrebnija

Navijačka zastava posljednji put je razvijena na plaži ispred hotela Hilton Doha u kojem je smještena hrvatska reprezentacija za vrijeme Svjetskog prvenstva u Katru.

Ispred “Vatrenih” je iznimno važna utakmica za treće mjesto protiv Maroka i navijači su još jednom željeli pružiti podršku Dalićevim momcima.

U posljednjih mjesec dana, šesti je to put da je zastava razvijena na plaži, javlja Novi list.

Sve je počelo uoči susreta protiv Kanade, potom se nastavilo prije Belgije, Japana, Brazila i Argentine. Sada i protiv Maroka.

Okupilo se stotinjak navijača, neki se već danima nalaze u Dohi, dok ih je dio stigao na susret za broncu kako bi podržali “Vatrene” u ponavljanju uspjeha iz 1998. kada je hrvatska vrsta prvi put uzela odličje na velikom natjecanju.

“Sada im je naša podrška najpotrebnija. Svi smo bili razočarani nakon poraza od Argentine. Da je poštenja u finalu bi igrali Hrvatska i Maroko jer su obje reprezentacije oštećene sudačkim pogreškama u polufinalu,” kazao je Krešimir Mikulić, Hercegovac iz zagrebačke Dubrave

Mikulić je bio “meštar od ceremonije”, dizao je navijače s megafonom u rukama.

“Ako naši dečki mogu ginuti na terenu, kada jedan Luka Modrić šprinta u 120. minuti utakmice, a ima 37 godina, onda i mi možemo izgubiti glasnice za njih. Reprezentacija je napravila čudo, na dva svjetska prvenstva u nizu se probila među četiri najbolje ekipe na svijetu. U Rusiji su bili drugi, nadam se da će danas biti treći. Moramo biti ponosni na ove dečke,” dodao je.

Navijačima je, baš kao i igračima, teško pao poraz od Argentine. Posebno je na meti kritika bio talijanski sudac Daniele Orsato.

“Sudac nas je uneredio. Nismo igrali dobro, ali nisu niti oni ništa pokazali do gola. Nažalost, svima je u interesu finale Messi – Mbappe,” dodao je Ante iz Stuttgarta.

Tijekom katarskog World Cupa, navijača zastava je imala svoju “turneju” i po ostatku Dohe. Zastava koja već 20 godina putuje za hrvatskom reprezentacijom prije utakmice s Marokom bila je atrakcija na glavnoj gradskoj tržnici Souq Waqifu, dok je na najpoznatijoj katarskoj plaži Katari razvučena uoči susreta s Belgijom.

Tada je na Katari bio i veliki navijački korteo. Ekipa iz Crkivenice je za ovo prvenstvo produžila zastavu sa 100 na 200 metara. Bilo je i problema kada se rasparala, pa su je dečki nosili na Souq Wagif kod jednog indijskog krojača kako bi je zašio.

Drugi dan su je na njegovo iznenađenje skratili na 30 metara kako bi mogla na tribine za vrijeme susreta protiv Japana.

Susret za treće mjesto između Hrvatske i Maroka na rasporedu je u subotu u 16.00 sati po hrvatskom vremenu.