Nećak bivšeg šefa Udbe želi voditi zagrebački SDP: Tvrdi da s jednim desničarem pije kavu

Nećak bivšeg šefa Udbe želi voditi zagrebački SDP: Tvrdi da s jednim desničarem pije kavu

Viktor Gotovac, kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a, gostovao je u Newsroomu gdje je govorio o svojoj kandidaturi i previranjima unutar stranke.

“Želim mijenjati svijet i to tako da znanošću i strukom utječem na političke procese. To čime sam se ja bavio je socijalna država, mirovinsko i zdravstveno osiguranje, to su pitanja suvremene socijaldemokracije i društva u kojemu živimo”, kazao je Gotovac komentirajući razloge kandidature.

Kaže da nije ničiji kandidat.

“Peđu Grbina znam, bio je moj student, držao sam mu predavanja. Razgovarao sam s Peđom o nekim temama, ali ne o ovome”, rekao je.

“Ja od politike ne živim, u politiku želim donijeti ideje”, dodao je.

Istaknuo je da želi biti osoba koja će nešto kreirati. Osvrnuo se na odluku predsjednika SDP-a Peđe Grbina o raspuštanju zagrebačkog SDP-a.

“To se mene tiče, ali to je neka politička prošlost u kojoj ja nisam sudjelovao. Tu odluku poštujem i prihvaćam i s tim posljedicama i krećem u politiku”, kazao je.

Gotovac navodi da, unatoč sve većoj popularnosti, platforma Možemo! nije konkurencija SDP-u.

“Možemo! nije problem socijaldemokratske partije ili socijaldemokracije uopće. Možemo! je naš partner na razini grada”, rekao je.

“Ja sam nekada veslao s Ivanom Penavom, pijem kavu sa Zlatkom Hasanbegovićem, s različitim ljudima volim surađivati. Od svakog pametnog čovjeka možete nešto naučiti. Zamjenik Tomaševića je moj školski prijatelj. Ja od njih želim učiti”, naveo je Gotovac.

Kaže da se ne želi “laktariti” s drugima jer ne želi razočarati sebe i druge oko sebe. Zanimljivo je da su pojedini mediji pisali da je Viktor Gotovac nećak bivšeg šefa Udbe koji je osuđen zbog ubojstva Stjepana Đurekovića.

Foto: Hina