Necijepljeni zastupnik Marin Miletić obratio se cijepljenima: Cijepljena moja braćo i sestre

Necijepljeni zastupnik Marin Miletić obratio se cijepljenima: Cijepljena moja braćo i sestre

Marin Miletić je komentirao sve veći jaz koji se pojavljuje između cijepljenih i necijepljenih građana.

“Jesam li se cijepio? Nisam. Prvo, prebolio sam COVID, Bogu hvala bez simtoma. Sportaš sam, zdravo živim i budući moj stanični imunitet će dugo godina pamtiti razne oblike ovog virusa i po potrebi odreagirati – nije bilo argumenta u mom slučaju za cijepljenje. Kada tome prirodamo da i cijepljeni prenose zarazu logika mi govori da sam ispravnog stava. Kako nikada nisam volio ucjene i prisile – ovo zadnje me samo učvrstilo u stavu ne cijepljenja.

Protiv cjepiva kao znanstvenog dosega nemam ništa, čak dapače, zato sam i cijepio svoju djecu kao klince sa svim potrebitim. No, jako me opterećuje veliki razdor u našem malom društvu pa želim tu iznijeti neko svoje razmišljanje. Čini mi se da razdor nije slučajan i da ga centri moći interesnih skupina namjerno potenciraju.

Posvađane ljude se lako manipulira. Ljude koji žive u strahu se može bez teškoća žedne voditi preko najljepših izvora vode. Strah zamagljuje pogled, dovodi da razboritost ustukne pred emocijom. I tada se ne donose dobre odluke. Jesu li cijepljeni ljudi pogriješili i idu li u pakao radi toga?

Hm. Iako je činjenica da je dobar dio cjepiva moralno okaljan https://lozierinstitute.org/update-covid-19-vaccine…/ katolici nemaju opasnost neke vječne osude čak i kada bi bilo tako. Zašto, možda se pitate? Pa zato jer na cijepljenje poziva Papa i dio biskupa. Stoga jedan katolik koji po vlastitoj savjesti osjeća poslušnost – iako laike to ne obvezuje – ako je i učinio tako teški ili smrtni grijeh iz poslušnosti NEMA nikakve odgovornosti. Da se slikovito izrazim – malj pravednosti nije nad njegovom glavom nego nad biskupima.

Zato mirno spavajte. Netko drugi će položiti račun, bude li potrebe. Drugo, ako je netko po vlastitoj savjesti, ODBIO se cijepiti, a katolik je, ništa loše nije učinio. Sloboda je ključ svega. A laike ne obvezuje nikakva poslušnost Papi ili biskupima osim u pogledu – dogmi. Nepromijenjivih istina.

U svemu drugome mi imamo vlastitu savjest koja je bedem istine u nama i po kojoj mi imamo pravo – živjeti. Je li usađen čip kojim nas prate? Ne. Prate vas preko googla, mobitela, svega što ste u životu ikada kliknuli. Igraju vam se emocijama, znaju sve, baš sve o vama, svaki detalj. Temperaturu juhe koju jedete, sadržaj te juhe i boje i vrste donjeg rublja. Sve znaju o vama. Skoro kao Isus. Ozbiljan sam. Truju li nas zrakom? Preskupa, presložena i preriskantna operacija kada možeš izbušiti svrdlom cijev vodovoda i otrovati na tisuće i tisuće ljudi. Hm.

Postoji puno načina kako bi neka organizacija mogla potrovati ljude. Čini mi se da mnogima nedostaje razboritosti. Stati na loptu. Ne paničariti. Ne širiti strah.A čini mi se da i cijepljeni i necijepljeni žele biti slobodni. Čini mi se da i cijepljeni i necijepljeni ne žele da im netko govori kako moraju odlučivati.

Uvjeren sam da duboko u sebi i svi cijepljeni – ljube slobodu. Zato poštujmo jedni druge. Cijepljeni necijepljene. I necijepljeni cijepljene. Samo je važno da svatko, i cijepljeni i necijepljeni mogu odlučivati za sebe i svoje obitelji ono što oni drže najboljim. I kada bismo jedni druge malo više voljeli. Kako bi nam – svima – bilo lakše živjeti u ovoj našoj malenoj Hrvatskoj”, ističe Miletić.