Nečuveno: Bračni par dobo račun za struju od 36.967 eura

Nečuveno: Bračni par dobo račun za struju od 36.967 eura

Bračni par Derix iz Sjeverne Rajne-Vestfalije dobio je nevjerojatno pismo od svog dobavljača električne energije u kojem je pisalo kako će im mjesečna rata za struju biti 36.967 eura.

Bračni par Derix je nastojao dobiti razumno objašnjenje od svog dobavljača električne energije. Riječ je podružnici Eona, DeineWärmeenergie. Isprika je uslijedila tek nakon što je “Rheinische Post” kontaktirao ured za informacije Eona.

“Čitao sam i šokirao se kad sam shvatio da misle ozbiljno”, rekao je Rainer Derix.

Za studeni i prosinac pružatelj je od para 7. prosinca tražio 73.934 eura. Mjesečni iznos im je trebao biti 36.967 eura. Par je struju dosad plaćao 145 eura mjesečno.

Naposljetku je bračni par došao do djelatnika koji radi u uredu DeineWärmeenergie, a on im je kazao kako ” sve izgleda normalno uneseno”.

“Ali i sam se morao nasmijati”, kaže Derix.

Nešto kasnije stigla je isprika iz ureda Eona. Glasnogovornik je rekao da je zbog interne pogreške paru izračunata “znatno previsoka potrošnja” za listopad. “Račun je odmah ispravljen. Mjesečni odbitak sada je još niži nego prije i iznosi 124 eura”, kaže Derix, prenosi Fenix Magazin.

Foto: Hina