Nenad Bakić odlučio: Više ne idem u hotele Falkensteiner, zbogom! Evo i zašto

Nenad Bakić odlučio: Više ne idem u hotele Falkensteiner, zbogom! Evo i zašto

Nenad Bakić je odlučio da više neće ići u hotele Falkensteiner.

“Falkensteiner uvodi pravilo da svi novozaposleni moraju biti cijepljeni. Meni se čini da se austrijska korporacija ovime prezrivo sprema prekršiti hrvatski Zakon o radu.

Cijepljenje je osobna stvar ljudi, jer sad znamo da cijepljeni također šire zarazu i ‘misli na druge’ je pogrešan slogan. Pogotovo sad kad se čini da novi sojevi izbjegavaju staro cjepivo. Više ne idem u Falkensteiner, zbogom! Pogotovo što je jasno da sigurnost od prenošenja daju (brzi) testovi daleko više od cijepljenja.

Oslanjanje na cijepljenost kao ‘garanciju da nema zaraze’ je krajnje pogrešno, a ako oni to rade, rekao bih da bacaju karte na to, a ne testiranje (jer kad bi testirali ‐ čemu ovaj zahtjev?). Dakle, zdravorazumski mi se čini da bi oni mogli biti epidemiološki najnesigurnija kompanija!, napisao je Bakić u svom postu koji je odmah pokupio jako puno lajkova. Zanimljivo je da je ovu objavu lajkao i saborski zastupnik Stjepo Bartulica koji je napisao i komentar.

“Austrijske tvrtke, pogotovo banke, nemaju baš dobar track record u poštivanju hrvatskih propisa”, napisao je Bartulica.

Podsjetimo, kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku Austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike.

To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa, dok će se na sve nove zaposlenike primjenjivat 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni.

”Kao poslodavci, dužni smo brinuti o našim zaposlenicima, ali i o našim gostima, što shvaćamo iznimno ozbiljno. Također, moramo osigurati operativnost naše tvrtke. Nažalost, u Europi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Od infekcija su posebno pogođeni necijepljeni zaposlenici. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije – jedina učinkovita mjera je cijepljenje. U to smo čvrsto uvjereni! Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv COVID-19 osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke”, rekao je Otmar Michaeler, izvršni direktor Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) te dodao kako nisu olako donijeli ovu odluku, ali su uvjereni da je ona ispravna. “Sada se oslanjamo na solidarnost naših zaposlenika da s nama nastave ovim putem.” zaključio je Michaeler.

To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa, dok će se na sve nove zaposlenike primjenjivat 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni, prenosi hrturizam.hr.

Foto:Hina