Nenad Bakić: Uhićeni Stjepan Ptiček je najbliži poslovni partner Radimira Čačića. A evo zašto su zanimljive i Hrvatske vode

Nenad Bakić: Uhićeni Stjepan Ptiček je najbliži poslovni partner Radimira Čačića. A evo zašto su zanimljive i Hrvatske vode

Nenad Bakić tvrdi da je uhićeni Stjepan Ptiček najbliži poslovni partner Radimira Čačića.

“Ovo je jako zanimljivo. Baš sam pisao kako se Čačić ničim izazvan našao izjavljivati gluposti o meni i Varteksu, a ja sam cjeli život izbjegavao takve kao što je on, kad ono danas uhapšen … tko?

Njegov najbliži poslovni partner. Puno bi se o tome dalo, ovo je samo hint.Zanimljivo je da je Ptiček uhapšen zbog projekta koji sufinanciraju Hrvatske vode.A tko je u Upravnom vijeću Hrvatskih voda? Pa naravno, potredsjednik je naš dragi Radimir, a dok je bio PRVI potpredsjednik Vlade, firme mu je vodio … Ptiček. Zgodno.

p.s. Dolje možete usput i vidjeti kako je naš epidemiolog Čačić koji je ucijenio Vladu da u jesen 2020. zatvori ugostitelje jednako dobar ‘gospodarstvenik’ kao i oštromjeraški znanstvenici u epidemiologiji”, piše Nenad Bakić.

Radimira Čačića i Stjepana Ptičeka povezuje Coning

Podsjetimo, u sklopu akcije europskog tužiteljstva i policije u kojoj su u Varaždinu uhićena trojica osumnjičenih zbog primanja i davanja mita danas je pretraženo i zagrebačko sjedište Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Uhićeni su direktor GK Grupe Robert Gotić (HDZ) i bivši gradski vijećnik s liste Ivana Čehoka i bivši direktor Varkoma Željko Bunić.Treći uhićeni je projektant Stjepan Ptiček, bivši direktor Coninga i sadašnji direktor tvrtke Ecoenergy.

Ured europskog javnog tužitelja je potvrdio da je trojac uhićen zbog sumnje na primanje i davanje mita vezano uz dodjelu radova prilikom dogradnje i rekonstrukcije pročišćavača otpadnih voda u Varaždinu.

Europski tužitelji dodaju kako sumnjaju na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano za dodjelu radova na izvođenju projekta dogradnje i rekonstrukcije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu. Projekt je sufinancirala Europska unija, a vrijednost radova prvobitno je procijenjena na 23.7 milijuna eura.

U sklopu akcije pretraženo je i zagrebačko sjedište Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. te dom bivšeg šefa Fonda koji zasad nije među osumnjičenima. 

Foto: Hina