Nenad Bakić upozorava: Šarlatani žrtvuju starije i ugrožene, a fanatično navalili na cijepljenje djece

Nenad Bakić upozorava: Šarlatani žrtvuju starije i ugrožene, a fanatično navalili na cijepljenje djece

Nenad Bakić piše o tome kako velika većina naših starijih i najugroženijih sugrađana nije dobila booster dozu. Na drugoj strani, vodi se velika kampanja za cijepljenje djece kojima covid u velikoj većini slučajeva uopće ne predstavlja ozbiljan problem.

“Ne postoji baš nikakvo epidemiološko, a pogotovo LJUDSKO opravdanje za guranje cijepljenja djece dok preko 80% starijih od 60 nije dobilo booster, i tako puno medicinskog osoblja (preko 70% ih nije dobilo ?).

Ono su dobili drugu dozu uglavnom prije 9 mjeseci ili ranije, i stoga su jako malo zaštićeni, a medicinsko osoblje unosi virus u bolnice.To je dovelo i dovest će do velikog broja smrti. Razumijem glavni argument ovih koji bi cijepili djecu ‘Pa naručili smo sve te doze i najlakše je postići brojeve cijepljenjem djece’ (i zagovornici su uglavnom oni koji nemaju djecu te dobi), ali svi ti umrli stariji su nečiji roditelji, bake i djedovi, prijatelji.

To ŽRTVOVANJE STARIJIH da bi se fanatično cijepilo djecu je jako, jako loše. Naravno i epidemijski pogrešno jer se zna da su stariji i gojazni veći širitelji. Naročito je tužno kad to radi HZJZ.Treća doza, pogotovo starijima, treba biti apsolutni prioritet. Mediji bi trebali prestati davati prostor šarlatanima i pandemijskim marketingašima koji umjesto boostera starijim guraju cijepljenje djece. A sad dobro pratite tko su ti koji agresivno zagovaraju cijrpljenje djece dok imamo 100 puta veći problem (ako djeca uopće i jesu problem)”, ističe Bakić.

Foto: Hina