Nenad Stazić vjeran do groba: SDP i ja nikada nećemo prestati slaviti maršala Tita

Nenad Stazić vjeran do groba: SDP i ja nikada nećemo prestati slaviti maršala Tita

Zastupnik Nenad Stazić (SDP) ustvrdio je u četvrtak kako Hrvatska neiskreno obilježava Dan pobjede nad fašizmom, kako uglavnom slavi Bleiburg, a predsjednicu Republike je prozvao za zbunjujuće izjave za Dan Europe i za posjet Bleiburgu.

Danas je Dan Europe, oko toga imamo zbunjujuće izjave predsjednice Republike, na svom twiteru kaže da su hrvatski antifašisti dali veliki doprinos pobjedi nad fašizmom, što je točno, ali jučer u Bleiurgu odaje počast “borcima za slobodu i neovisnost Hrvatske, govoreći o ustašama”, rekao je Stazić u Hrvatskom saboru u raspravi na slobodnu temu.

“Jedan dan su borci za slobodu ustaše, a danas prigodno pohvaljuje, eto, i antifašiste”, izjavio je zastupnik, spočitavajući predsjednici uklanjanje biste zapovjednika tog antifašističkog pokreta u Jugoslaviji i Hrvatskoj.

U Zagrebu je izmijenjeno ime ulice 8. maja, ukinuto ime Trga maršala Tita, pobrojao je, pa citirajući pjesnika Pabla Nerudu, onima koji to rade poručio: “Možete počupati svo cvijeće, ali nećete zabraniti dolazak proljeća”.

“SDP i ja smo iskreni i nikada nećemo prestati slaviti hrvatske antifašiste i njihova vrhovnog zapovjednika maršala Tita”, poručio je Stazić.

Foto: Admir BULJUBAŠIĆ/Hina