Bernardić, Plenković i Ressler su out, mladi vole Pernara i Sinčića

Bernardić, Plenković  i Ressler su out, mladi vole Pernara i Sinčića

Prema najnovijem istraživanju CRO Demoskop: Živi zid podupire čak 31,5 posto mladih od 18 do 29 godina.

Prema najnovijem istraživanju agencije Promocija Plus za RTL, CRO Demoskop, Živi zid podupire čak 31,5 posto mladih od 18 do 29 godina.

Istraživanje koje je provedeno potkraj travnja i početkom svibnja pokazuje da u cijeloj populaciji Živi zid uživa potporu 9,6 posto građana i da je na trećem mjestu, iza HDZ-a i SDP-a.  No, ako se pogleda samo segment mladih, stranka Ivana Vilibora Sinčića je daleko na vrhu, s potporom od 31,5 posto.

HDZ je i ovog mjeseca najjača stranka u ukupnoj populaciji s 27,3 posto, no stranka premijera Andreja Plenkovića je među mladima tek na četvrtom mjestu s potporom od 9,8 posto. SDP je na drugom mjestu u općoj populaciji (17,4 posto), a na trećem mjestu među mladima (12 posto).

Na drugom mjesto među mladima “ugurao” se Most Bože Petrova koji u toj populaciji bilježi potporu od 13 posto, dok je u općoj populaciji na četvrtom mjestu s potporom od 6,6 posto. Daleko iza četiri najpopularnije stranke među mladima nalaze se Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića i Neovisna lista suca Mislava Kolakušića s 3,3 posto, piše RTL.