Nenada Periša ne napušta nada da je njegov Matej živ

Nenada Periša ne napušta nada da je njegov Matej živ

Matejev otac Nenad Periš i nakon svih dostupnih snimaka tvrdi da je trčanje njegovog sina nakon izlaska iz kluba Gotik potpuno normalno i da je njegova rekacija apsolutno jasna: kao da negdje i nekamo žuri.

– On kao da želi negdje stići i potpuno mi je nejasno da onda nakon dvije minute poslije razgovora sa taksistom samoincijativno ulazi u vodu ili upada u vodu. Činjenica je da je Matejev mobitel nakon što je upao ili slučajno upao u vodu još jedno duže vrijeme davao impulse i to mi daje nadu da mobitel nije potonuo, a samim tim ni Matej te da je prestao davati signale kada se baterija potpuno istrošila, piše SD.

Da je mobitel potonuo, iako je riječ o Matejevom vodootpornom mobitelu na dubinu dublju od dva metra, on ne bi davao nikave signale. I zato MUP Srbije kontaktira i sa proizvođačem mobitela Samsung kojeg je Matej imao kod sebe, kako se ne bi donosio zaključak samo po baznim stanicama nego i po drugim performansama mobitela, kaže nam Nenad.

I dalje tvrdi kako na prvoj snimci u vodi, gdje osoba pliva u rijeci Savi, nije njegov sin Matej.

– Ta snimka gdje čovjek pliva kraul stilom nije moj Matej jer je nemoguće izdržati duže vrijeme i plivati u vodi pri temperaturi rijeke od 4 stupnja. Tada nije bila dostupna ova druga snimka gdje se vidi da bez rekacije neko tijelo ili stvar pluta rijekom. Ni tu ne mogu tvrditi ništa osim da objekt ili tijelo pluta, kaže nam Nenad.

Na informaciju da će hrvatska policija ispitati Matejeve prijatelje još jednom, nakon što je to učinila i srpska policija, on nam kaže da će se Matejeve prijatelje vjerojatno pitati za situaciju koja se zbila u klubu Gotik.

I drugi kriminolozi nam kažu da je trebalo biti potpuno trezven i okretan za spustiti se niz stepenice duge petnaest i široke osam metara sa velikom platformom kojima se spuštao Matej prije nego je, kako se pretpostavlja, ušao ili upao u rijeku.

Foto: Hina