Poznati tenisač otkrio zašto Novak Đoković nije omiljen: A evo zašto ga on cijeni i poštuje

Poznati tenisač otkrio zašto Novak Đoković nije omiljen: A evo zašto ga on cijeni i poštuje

Nekadašnji 12. tenisač svijeta Dominik Hrbatý kaže da je Novak Đoković uvijek tu kada se treba boriti za druge.

“S Đokovićem imam samo lijepa iskustva. Među onima iz Velike trojke, on je uvjerljivo najpopularniji među igračima, jer je uvijek radio mnogo za druge. Kada netko treba ustati i podići glas, on je u prvim redovima”, rekao je Hrbatý za slovačku Pravdu i dodao: “Đoković je došao na scenu kada su se ljudi već opredijelili ili za Federera ili za Nadala. Preuzeo im je titule, ali ne i navijače, možda nekoliko. Blagi hendikep je i to što dolazi iz istočne Europe”, piše Sport klub.

Na pitanje zbog čega onda igrači ne stanu više u Đokovićevu obranu, 44-godišnji Slovak odgovara: “Ne žele sebi stvarati probleme. Tako to ide s tim formularima za ulazak u Australiju – u 95 posto njih biste nešto pronašli. Nitko ne kaže gdje je bio u posljednjih 14 dana, samo se napiše mjesto polaska i to je to. Sve ostalo je nepotrebna komplikacija, netko bi mogao istražiti koja regija ima koliko slučajeva itd.”

Hrbatý misli da Đokovića neće deportirati. “Mislim da se to neće dogoditi nakon sudske odluke. Neka mala neslaganja u papirima i dalje su nevažna.”

Na konstataciju da je Đoković kršio pravila u vezi s virusom u Srbiji, Hrbatýje rekao: “To je pitanje za Srbiju, ne za australski zakon. Proveo sam dva tjedna u srpskom dijelu BiH tijekom ljeta. Tamo kao da virus ne postoji, tako se ponašaju, a Melbourne je imao najduža zatvaranja na svijetu. To je sudar dva svijeta koja se ne mogu razumjeti. Zato ima i toliko političke tenzije. Nadam se da će Novaka pustiti da igra Australian Open”, zaključuje Hrbatý.

Hrbatý je bivši polufinalist Roland Garrosa, igrao je još tri grand slam četvrtfinala, a u karijeri je osvojio šest titula i zaradio je više od sedam milijuna dolara od turnira.

Foto: Hina