Nestao Bruce Lee iz Mostara: Sve je komentirao i Nino Raspudić koji je “postavio” spomenik

Nestao Bruce Lee iz Mostara: Sve je komentirao i Nino Raspudić koji je “postavio” spomenik

Kip filmske zvijezde i kung fu majstora Brucea Leeja nestao je u noći na nedjelju iz središta Mostara gdje je 2005. godine postavljen kao simbol otpora nepravdama u podijeljenom gradu.

S kamenog postolja u parku Zrinjevac na kojemu piše “Bruce Lee – Tvoj Mostar” nepoznati počinitelji uklonili su kip napravljen od bronce. Informaciju o nestanku kipa Brucea Leeja su najprije objavili lokalni mediji. Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije izvijestili su kako nisu dobili službenu obavijest da je spomenik otuđen, te da je njihova ophodnja poslana kako bi utvrdila sve okolnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Teško opečena jednogodišnja djevojčica u Solinu: Na nju je bačena zapaljiva tekućina

Nedaleko od postolja spomenika ostavljena su improvizirana drvena kolica koja su najvjerojatnije počinitelji koristili prigodom uklanjanja kipa. Kip Brucea Leeja postavljen je 2005. u središnjem mostarskome parku na inicijativu voditelja nevladine udruge ‘Urbani pokret – Mostar, danas saborskog zastupnika Nine Raspudića i Veselina Gatala.

Ideju je “izrodio” dvojac okupljen oko Urbanog pokreta Mostar. Riječ je o Nini Raspudiću i Veselinu Gatalu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: CURE NOVE PORUKE: Agilna Josipa Rimac bila je u odličnim odnosima i s Mladenom Bajićem. Kako je lobirala za “svog čovika” iz Šibenika

– Vidio sam. Ništa još ne znam, samo sam vidio to, nisam ništa upoznat. To je vrlo loš znak, kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen, tako da gradsku vlast morate pitati što se događa – komentirao je za 24sata Nino Raspudić.

Na slici: Mladi Nino Raspudić i Bruce Lee

Foto: Hina