NEŠTO SE SPREMA: Je li Karolina Vidović Krišto jučer u Vukovaru predstavila svog koalicijskog partnera?

NEŠTO SE SPREMA: Je li Karolina Vidović Krišto jučer u Vukovaru predstavila svog koalicijskog partnera?

Karolina Vidović Krišto jučer je u Vukovaru bila s profesorom Ivanom Lovrinovićem. U jednoj rečenici svog priopćenja dala je naslutiti da bi moglo doći i do ozbiljnije suradnje u super izbornoj godini. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Jučer je izaslanstvo OIP-a odalo počast žrtvama Vukovara I Škabrnje!S nama je bio i prof. Ivan Lovrinović, prijatelj naše stranke, s kojim dijelimo političke ciljeve, koje smo dužni provesti u našoj hrvatskoj Domovini.

Žrtva Vukovara, Škabrnje i svih drugih hrvatskih mjesta koja su u Domovinskom ratu bila izložena srpskom neofašizmu, obvezuje našu generaciju da uredimo Hrvatsku kakvu su sanjali naši vukovarski i škabrnjanski Heroji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: MRVICE ZA DJECU: Ustavni sud podržao Tomaševića. Roditelji odgajatelji se moraju zadovoljiti “crkavicom”

Branitelji Vukovara i Škabrnje borili su se za slobodu, najuzvišeniji cilj koji imamo na ovome svijetu. Oni su se borili za univerzalne civilizacijske vrijednosti kao što su jednakost, ljudsko dostojanstvo i socijalna pravednost. Upravo je herojstvo Vukovara dokazalo da ljubav, kao temeljna ljudska i kršćanska vrijednost, može pobijediti svako zlo i nepravdu!

Cijeli svijet je te 1991. godine, s divljenjem i poštovanjem, pratio kako gotovo nenaoružani i, vojno gledajući, slabo organizirani branitelji, prkose jednoj vojnoj sili, tada navodno četvrtoj vojsci u Europi. Doista, Vukovar je temelj na kojemu je nastala slobodna Hrvatska, i dokaz da dobro uvijek pobjeđuje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Ivan Pernar se ne boji policije i tvrdi da ima sve više fanova među učenicima: U ponedjeljak ide pred jednu zagrebačku gimnaziju

Zato se današnja Hrvatska mora ugledati na herojstvo Vukovara i Škabrnje, na njihovo domoljublje, te na čovjekoljublje Vukovara i Škabrnje. Ne, ne smijemo se pomiriti s nepravdom i bezakonjem, i dužni smo – i Vukovaru i Škabrnji – uspostaviti pravednost, istinsku slobodu i socijalnu harmoniju u svojoj jedinoj i vječnoj Hrvatskoj!

Neka je vječna slava Vukovarskim i Škabrnjanskim herojima”, napisala je Karolina Vidović Krišto.

Na društvenim mrežama se oglasio i Ivan Lovrinović.

“Kolona sjećanja, nepregledna, ljudi iz čitave Hrvatske, vijore zastave, posebno puno mladih. Ponos.

Hvala onima koji dadoše živote za našu slobodu”, napisao je.

.