NEVJEROJATNO: U Hrvatskoj postoji tvrtka u kojoj je prosječna plaća čak 778.670 kuna

NEVJEROJATNO: U Hrvatskoj postoji tvrtka u kojoj je prosječna plaća čak 778.670 kuna

U ovo je stvarno teško povjerovati, ali je živa istina – postoji tvrtka u Hrvatskoj u kojoj je prosječna mjesečna neto plaća 778.670 kuna! Mjesečna. Neto. Plaća.

Ni mi u prvi mah nismo htjeli vjerovati, ali ispostavilo se da je baš tako. Tvrtka se zove Golar viking management sa sjedištem u Splitu, a osnovna joj je djelatnost operativno upravljanje i održavanje LNG plutajućeg terminala na Krku.

Postojeći LNG tanker koji se zvao „Golar Viking“ norveška tvrtka „Golar Power“ je preuredila u FSRU brod u brodogradilištu kod Šangaja te je on isporučen Hrvatskoj. Vrijednost posla bila je oko 160 milijuna eura i Hrvatska se time upisala na kartu LNG čvorišta, javlja Danica.

O tome da na tom plutajućem brodu terminalu – na koji se prekrcava ukapljeni prirodni plin te se nakon pretvaranja iz tekućeg u plinovito stanje pušta u magistralne plinovode – sve štima u svakom trenu, brine dakle splitska tvrtka Golar viking s dvojicom zaposlenih.

Oni prosječno zarađuju oko 778.670 kuna neto svaki, što je godišnje oko 9,3 milijuna kuna! Pa, čestitamo ‘vikinzima’ na plaćama.

Inače, Golar viking management lani je ostvario ukupne prihode od 85,3 milijuna kuna, što je rast od 5303 posto u odnosu na predlani. Neto dobit iznosila je 22,65 milijuna kuna.

Na drugome mjestu po prosječnoj neto plaći u Hrvatskoj je još jedna splitska tvrtka – Mejaši prvi – koja se bavi upravljanjem nekretninama. Tvrtka je vlasnica zemljišta na kojem je izgrađen veliki shopping centar Mall of Split. Ima jednog zaposlenoga koji mjesečno prima 86.700 kuna neto.

Treći i četvrti po primanjima su poduzeća stranih farmaceutskih kompanija GlaxoSmithKline (11 zaposlenih) i Sanofi-Aventis (44), peti Microsoft Hrvatska (58 zaposlenih), a šesti McKinsey (28).

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina