Nije bilo većih izgreda: Policija svejedno privjela 36 Hrvata i 49 stranaca

Nije bilo većih izgreda: Policija svejedno privjela 36 Hrvata i 49 stranaca

U odnosu na održano javno okupljanje, međunarodnu nogometnu utakmicu nogometnih reprezentacija između Hrvatske i Mađarske prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, priopćila je noćas splitska policija.

Pregledom stadiona pronađeno je 8 komada različitih vrsti pirotehničkih sredstava.

Do trenutka slanja priopćenja (oko 2 sata u noći), na području Grada Splita, kao i na stadionu za vrijeme održavanja javnog okupljanja, nisu zabilježeni značajniji sigurnosno negativni događaji, oštećenja imovine, kao ni ozljeđivanje osoba.

Policijski službenici su tijekom čitavog dana poduzimali mjere i radnje u cilju prevencije protupravnih ponašanja, te su intenzivno opservirali centar grada i mjesta gdje su se okupljali navijači.

Policijski službenici su osiguravali mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno “fan zonu“ od kuda su gostujući navijači uz pratnju policije dopraćeni na stadion bez bilježenja značajnijih incidenata.

Danas tijekom dana ukupno je privedeno 85 osoba, od čega 36 hrvatskih državljana i 49 stranih državljana uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Foto: Miroslav Lelas/Hina