Nije se pojavila u javnosti pet godine: Zašto Andrej Plenković “skriva” svoju suprugu Anu?

Nije se pojavila u javnosti pet godine: Zašto Andrej Plenković “skriva” svoju suprugu Anu?

Svi se pitaju kamo je nestala supruga Andreja Plenkovića Ana Maslać Plenković, nakon što se s njim nije pojavila u stožeru HDZ-a, a posljednji put zajedno su viđeni 2019. godine.

Dok su u izbornoj noći gotovo sve supruge i partnerice hrvatskih političara bile uz njih u stožerima pojedinih stranaka, supruga Andreja Plenkovića nije se pojavila.

Ana Maslać Plenković još je jednom vješto izbjegla medijsku pozornost, unatoč tome što je njezin suprug sa svojom strankom ponovno osvojio najviše glasova.Jedno od njihovih rijetkih obiteljskih pojavljivanja bilo je 2017., kada su Ana i Andrej imali tek dvoje djece. Tada su zajedno otputovali u Vatikan na audijenciju k papi Franji.

Posljednji put Ana je Plenkoviću bila pratnja 2019. godine kada je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala kineskog premijera Li Keqianga i njegovu suprugu Cheng Hong, koji su stigli u službeni posjet Hrvatskoj.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: HDZ i Domovinski pokret imaju legitimitet za formiranje Vlade. Sve drugo bila bi izdaja i prevara birača

Maslać-Plenković, koja je po struci pravnica, može se pohvaliti incognito statusom koji je zauzela još za vrijeme prijevremenih parlamentarnih izbora 2016. godine, gdje se tijekom kampanje HDZ-a uopće nije pojavljivala, a odvajanje privatnog od poslovnog dijela par Maslać-Plenković oduvijek vješto provode.

Rodom iz Dubrovnika i hercegovačkih korijena, Ana je devet godina starijeg supruga Andreja osvojila na radnom mjestu u Saboru 2007. godine. Maslać- Plenković bila je šefica Saborske službe za pravne poslove,  a premijer je tada bio zastupnik HDZ-a. Za Anu njezini prijatelji kažu da je praktična vjernica, iznimno vezana za Crkvu i tradicionalne običaje. Samozatajna, ali karakterno ispravna pa je tako u Saboru slovila za kvalitetan kadar. Sudbonosno ‘da’ premijeru izrekla u listopadu 2014. godine u rodnom gradu, a na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi.

Već dva mjeseca kasnije dobili su prvo dijete, sina Marija, koji je ime dobio po svom djedu, Plenkovićevu ocu. Kći Mila rodila im se 2017. godine, a 2022. godine dobili su i treće dijete, sina Ivana.

Za vrijeme njegova angažmana u Europskom parlamentu živjeli su na dvije adrese jer je Plenković od ponedjeljka do četvrtka bio u Bruxellesu, a za vikend dolazio u Zagreb.

Na slici: obitelj Plenković kod pape Franje

Foto: Hina