Nikola Grmoja poručio HDZ-u: Koruptivnu energetsku hobotnicu raskrinkrat ću do kraja

Nikola Grmoja poručio HDZ-u: Koruptivnu energetsku hobotnicu raskrinkrat ću do kraja

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u petak da se novcem iz Fonda za zaštitu okoliša preko agencije Akter Public financirala Mreža TV i portal kamenjar.com kako bi se blatili Mostovci, a HDZ-u je poručio da ne znaju s kim su ušli u ‘fajt’ i da će on raskrinkati koruptivnu hobotnicu.

„HDZ svoju aferu, svog Ministarstva, ministra Filipovića i njegovog savjetnika Lovrinčevića, pokušavaju prikazati kao Mostovu. Najsmješnije je kako su od izbijanja afere mijenjali narativ – prvo je Plenković govorio da je Most rušio Vladu uz pomoć određenih ljudi iz Vlade, pa da sam ja akter ove afere, da sam ja korumpiran, a ja nemam veze s aferom ‘pola-pola’ i Mreža. Ja sam dobivao od novinara Vlahovića informacije o aferi ‘plin za cent’ pa onda imamo spin date afere uopće nije bilo”, izjavio je Grmoja na konferenciji za novinare.

Ako afere nije bilo, pita Grmoja zašto su mijenjali Uredbu otkupa plina HEP-a od INA-e nakon što je izbila ta afera u javnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Vice Batarelo i Vigilare napravili popis: Tvrtke koje otvoreno čestitaju Božić i one koje “izbacuju Isusa Krista”

“Sada na kraju, jer je teško uvjeriti građane da sam ja korumpiran, pa ide priča da sam mađarski igrač”, dodao je. Osvrnuo se na današnju naslovnicu Večernjeg lista, koji ističe kako HDZ trpi štetu zbog afere, ali da će gubitnik biti Most, prenosi Danas.hr.

„Kažu da se državnim novcem iz Fonda za zaštitu okoliša financirala kampanja Mosta protiv Vlade. A taj Fond preko agencije Akter Public financira Mrežu TV, portal kamenjar.com, pa idemo vidjeti kakva je to bila naša propaganda u tim medijima. Evo njihovih naslova o Mostu – da smo redikuli godine, pa o Grmojinom antikorupcijskom ili antihadzovskom vijeću, Mostovoj stožerokraciji kao najvećoj prevari u Hrvatskoj, Grmoja u teškoj banani. Ista ta agencija angažirala je za vrijeme izbora za zagrebačkog gradonačelnika anketnu kuću, koja je zvala ljude i blatila našeg Troskota i to za Domovinski pokret (DP). Radila je za DP i za parlamentarne izbore i dobila 100.000 kuna”, naveo je Grmoja.

Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) Nikola Grmoja je poručio da ne znaju s kim su ušli u ‘fajt’, dodavši da su u ‘fajtu’ s čovjekom koji se ne da potkupiti i koji je čist.

Rekao je i da će on ‘ovu koruptivnu energetsku hobotnicu raskrinkati do kraja’. Grmoja je zaključio kako bi bio kriv jedino da je kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća informacije koje je dobio sačuvao za sebe.

Foto: Hina