Nino Raspudić: Pupovac je od Novosti napravio svoj privatni Feral. A sve se to financira s 600 tisuća eura iz proračuna

Nino Raspudić: Pupovac je od Novosti napravio svoj privatni Feral. A sve se to financira s 600 tisuća eura iz proračuna

Nezavisni saborski zastupnik Nino Raspudić gostovao je u emisiji HTV-a “Studio 4”. Komentirao je saborsku većinu i novu Vladu te rekao kako politički u Hrvatskoj apsolutno nastavljamo po starom. Saborsku većinu i novu Vladu čini koalicija HDZ-a i Domovinskog pokreta koji je i dalje na meti žestoke kritike oporbe i dijela javnosti.  Nino Raspudić rekao je kako politički u Hrvatskoj apsolutno nastavljamo po starom, javlja HRT.

– Program Vlade je prekopiran program HDZ-a. Domovinski pokret nije politički fenomen, nego je poslovni projekt skupine ljudi, njih je zanimalo uzeti samo svoj komad plijena. Zgrabili su ono što ih je zanimalo – utjecaj u gospodarstvu, poljoprivreda, tu su zemljišta i poticaji i ništa drugo ih nije zanimalo. Po programu Vlade nastavlja se sve ono što smo gledali osam godina. To je globalističko-centristička Vlada, rekao je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Liberalni novinar zgrožen ponašanjem Severine i medija koji bez provjere prenos njezine izmišljotine: Zdušno joj pomažu u prijevariKomentirao je i birače Domovinskog pokreta.

– Birači Domovinskog pokreta su vjerovali da je to jedna desna konzervativna opcija koja će gurati te vrijednosti, a na kraju su ispali puki trgovčići koji su uzeli svoj dio plijena. Sada su tiho u kutu te će održavati Plenkovićevu vlast, rekao je.  

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: ANALIZA DRAŽENA ĆURIĆA: Plenković je sastavio neambicioznu Vladu. Nije doveo nijedno pravo osvježenje, ima samo dvije ministrice. On se priprema za odlazak ili kuje “pakleni plan”

Naglasio je kako će djelovati u Saboru kao konstruktivna oporba.

– Naš problem s HDZ-om i DP-om je što su to opcije koje se kao pozicioniraju na dijelu političkog spektra kao i mi, od centra prema desno, međutim, pervertiraju te vrijednosti i očito ih zanima gola moć i tijek novca, dodao je. 

Smatra kako bi se nekoj novoj vladi trebalo dati 100 dana da pokaže rezultate, ali ovdje se radi o staroj vladi u kojoj je sve potpuno isto.

– Iznenadila me ministrica Obuljen Koržinek jer ovo što se dogodilo i uhićenja u njenom ministarstvu, smatram da je morala podnijeti političku odgovornost. To je malo ministarstvo koje vodi osam godina i zna svaku sitnicu. Ona je primjer da se sve gura po starom, rekao je. 

Istaknuo je kako mu kadrovska pojačanja DP-a govore da je bio optimističan kada je smatrao da ne može gore.

– Vidi se da može biti gore. Za ministra poljoprivrede stavljaju osobu koja u svojem životopisu navodi da je do svoje četrdesete godine mlatio vreću u kickbox klubu te je na brzinu postao magistar tjelesne i zdravstvene kulture u Travniku. U pravilu ministarstvo vodi osoba usko iz struke, ali onda pomoćnici moraju biti dobri ekonomisti i menadžeri ili obrnuto. Vlada se treba strukturirati prema potrebama društva, a ne prema apetitima koalicijskih partnera. Ne mogu vjerovati da unutar Domovinskog pokreta nisu mogli naći nikoga koji je imao veze s poljoprivredom.

“Pupovac je od tih sredstava napravio svoj privatni Feral”

Dotaknuo se i financiranja lista „Novosti“.

– Pomalo je morbidno da se sredstva namijenjena za medij jedne manjine koriste da bi netko imao svoj privatni politički tjednik. Pupovac je od tih sredstava napravio svoj privatni Feral. Mi smo dobili jedan ekstremno lijevi politički tjednik koji se postavlja kao batina i prozivaju sve pod krinkom tjednika srpske manjine. To su javna sredstva. Neka odu na tržište pa neka prodaju, rekao je Raspudić. Podsjetim, država svake godine izdvaja 600 tisuća eura iz proračuna

“Prepucavanja Penave i Pupovca izgledaju kao predstava za javnost”

Komentirao je i ulogu SDSS-a.

– Pupovac je skuplji kad nije na vlasti, nego kad je u vlasti. Ne sumnjam da će on dobiti sve što treba. Čučat će u rezervi kako bi ovi bili što jeftiniji u svojim zahtjevima. Prepucavanja Penave i Pupovca izgledaju kao predstava za javnost, rekao je.  

Foto: Hina