Nino Raspudić totalno zaratio s HDZ-om: Otkrio je još neke zanimljive podatke o novom ravnatelju HRT-a

Nino Raspudić totalno zaratio s HDZ-om: Otkrio je još neke zanimljive podatke o novom ravnatelju HRT-a

Nino Raspudić se još jednom osvrnuo na izbor Roberta Šveba za novog ravnatelja HRT-a.

“Uza sve druge jade koje je Plenkovićev HDZ zadao Hrvatskoj, sada su javnost počeli častiti i humorističkim uradcima, ili barem nečim što oni smatraju takvim. Prošlotjednu oporbenu opstrukciju saborske rasprave uvrštene protuzakonito, urnebesnom humoreskom prikazuju kao cirkus.

Na kraju je ispalo kako su cirkus radili oni, a mi iz oporbe smo obranili ustavnopravni poredak RH sprečavanjem tako uvrštene točke – dan kasnije saborski odbor za Ustav dao nam je za pravo i poništio dvije sjednice odbora za medije, pa su svog kandidata Šveba uspjeli progurali kroz odbor tek iz trećeg pokušaja.

Nakon Kazimira Bačića HRT je dobio novog ravnatelja koji je predao nevaljanu prijavu jer nije, u skladu s tekstom natječaja, predao ovjerenu izjavu da kao kandidat nije u sukobu interesa, već kako tek u budućnosti neće biti u sukobu interesa jer će prenijeti vlasnička prava svoje dvije firme koje, između ostalog, posjeduju i pet sportskih kanala koji izravno konkuriraju HRT-u. Šveb nije od jučer, još 2009. je morao otići s mjesta direktora HTV-a jer nije izvršio nalog da prijavi HRT za otkup prava prijenosa Svjetskog rukometnog prvenstva, već je taj fijasko zbog njegove unutarnje opstrukcije iskoristio RTL koji se uredno prijavio i dobio posao.

Treba li napominjati kako su Švebove firme kasnije zarađivale i na poslovima s RTL-om? I evo nam ga opet, i to u tjednu u kojem je HDZ pravomoćno presuđen za korupciju. Šećer na kraju – članak iz 2007., godine u kojoj je Ivo Sanader bio na vrhuncu, Fimi medija poslovala punom parom, a Šveb već bio sumnjiv zbog sukoba interesa”, napisao je Raspudić.

HDZ je nešto ranije objavio post u kojem je oporbu opisao kao cirkus.

” Oporba je odnijela veličanstvenu pobjedu! – ohrabrivao se pehlivan Nikola Grmoja, zagrljen s bacačicom noževa Marijanom Puljak. Oporba je pokazala svoju nezaustavljivu snagu! – brijao je, po običaju, glavni klaun Nino Raspudić, držeći se za ruku sa žonglerkom Ivanom Kekin.

Oporba je tu, nikad složnija! – egzaltirano se nadovezivala akrobatkinja Mrak Taritaš, nježno se zagledavajući u Zlatka Hasanbegovića. Ova će ekipa izdržati do kraja, ništa nas ne može zaustaviti! – proročanski je navještavao trbuhozborac Marin Miletić, uz pokliče odobravanja gutačice vatre Sandre Benčić. Ne zaboravimo ni ekvilibristicu Daliju Orešković.I eto, raspao se Cirkus „Oporba“ i završio sa svojim showom. S nikad većim mnoštvom cirkuskih artista, udružena oporba svih boja & zastava uspjela je skupiti samo 55 glasova protiv novoga glavnog ravnatelja HRT-a – 19 zastupnika manje nego što broj u #SaborRH.

Toliko o „nepobjedivoj“, „nikad složnijoj“ oporbi. Predstava je propala, menadžeri su u gubitku, sponzori se mršte…Ali, ne brinite, cirkusanti će kad-tad opet doći u vaš grad. I opet umišljeno tvrditi da su njihove komične izvedbe „The Greatest Show on Earth“”, napisao je HDZ.

Foto: Hina