Ništa od ujedinjenja: Zašto Hasanbegović ne želi s Ružom Tomašić?

Ništa od ujedinjenja: Zašto Hasanbegović ne želi s Ružom Tomašić?

Tradicionalna razjedinjenost pravaških stranaka ovih dana potvrđuje kako su šanse da zajednički nastupe na europsko-hrvatsku političku scenu su vrlo  slabe.

Zaseban izlazak Hrvatskih suverenista (HRAST i HKS) te friško ujedinjenog HSP-a i Neovisnih za Hrvatsku na europske parlamentarne izbore svjedoči o dubokom raskolu među “starčevićevcima” pri čemu je Ruža Tomašić jedna od rijetkih koja želi ujedinjenje.

“Istina je, ustupam svoj mandat Neovisnim za Hrvatsku ali imam dva uvjeta. Prvo, zastupnici koji osvoje mandat moraju se priključiti ECR grupaciji u Europskom parlamentu, a drugo je da u potpuno istoj kombinaciji i po ovom modelu izađemo na parlamentarne izbore u Hrvatskoj”, izjavila je Ruža najprije u emisiji Aleksandra Stankovića, a zatim to i potvrdila pojedinim medijima, piše Dnevno.

Zlatko Hasanbegović  odbija ujedinjenje s Ružom Tomašić.

“Zašto se na tome inzistira? U višestranačju smo, imamo pravo sami odlučiti o svome djelovanju. U konačnici, poslušat ćemo biračko tijelo, izbor je na njima. A forsiranje ujedinjenja nas i Ruže Tomašić? Pa, to je kao da HDZ pitate hoće li koalirati sa SDP-om”, rekao nam je Zlatko Hasanbegović.