Braniteljica i doktorica optužuje ministre: Za Ćorića i Kuščevića biti stručan znači prepisivati

Braniteljica i doktorica optužuje ministre: Za Ćorića i Kuščevića biti stručan znači prepisivati

Dr. Ljiljana Zmijanović podnijela je Upravnom sudu u Splitu tužbu kojom traži poništenje rješenja Ministarstva zaštite okoliša i energetike o imenovanju Nelle Slavice direktoricom Nacionalnog parka Krka. Proučavajući Koncepciju rada i razvoja NP Krka, koju je Slavica kao i ostali kandidati morala priložiti, ostala je neugodno iznenađena svojim otkrićima.

– Gotovo je nevjerojatno da hrvatsku javnost nadležni ministri Ćorić i Kuščević uvjeravaju u stručnost izabrane ravnateljice i pritom prešućuju da gotovo cijelu Koncepciju tvore doslovno loše prepisani opći akti i planski dokumenti. Njezina “vizija”, stožerna misao koja vodi u promišljanje razvoja NP Krka, koju je nova ravnateljica integrirala u svoju Koncepciju, doslovno je prepisana iz Plana upravljanja (14. stranica), a dokument iz kojega je prepisana datira iz 2011. godine!

To je također vidljivo iz rečenice na 3. stranici, da je “Nacionalni park Krka u nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH”, odnosno, doslovce prepisana rečenica iz dokumenta koji datira iz vremena kada se nadležno ministarstvo tako i zvalo. Danas nosi naziv, kao što znamo, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike – kaže dr. sc. Zmijanović.