Nova koalicija na vidiku: Dalija Orešković i Mirando Mrsić održali zajedničku presicu o korupciji

Nova koalicija na vidiku: Dalija Orešković i Mirando Mrsić održali  zajedničku presicu o korupciji

Mirando Mrsić (Demokrati) i Dalija Orešković (Start) održali su danas u Saboru konferenciju za medije pod nazivom „Korupcija – rak rana hrvatskog društva“.

Dalija Orešković poručuje da njezin današnji istup nema veze s njezinim političkim angažmanom i da joj nije u cilju reklamirati svoju stranku, već da želi poručiti kako potkapacitiranost institucija vodi do sloma države, a da borba protiv korupcije mora imati nadstranački značaj.

Smatra da su trenutne promjene zakona samo kozmetičke korekcije koje neće donijeti vidljive promjene.

“Mjere borbe protiv korupcije su slabe, poprilična kamilica!”, kazala je i dodala da je napravila prijedlog nove strategije, “koji možda nije savršen, ali daje konkretne prijedloge”.

Mirando Mrsić smatra da Hrvatska ide prema sistemskoj korupciji, i nazova to rak ranom hrvatskog društva. “Čak je i Grčka ispred nas, a nama nedostaje 17 bodova da bismo uopće došli do prosjeka EU. Jedini način za suzbijanje korupcije je promjena vlasti i promjena na nadolazećim izborima”, kaže Mrsić.

“HDZ misli – država to smo mi. SDP, pak, predsjednika te stranke ne vidi kao premijera i to je put do velike koalicije i podjele plijena. Bernardić je prevelik za SDP, ali premalen za Hrvatsku”, rekao je Mrsić.

Na novinarsko pitanje je li zajednička press konferencija Orešković i Mrsića početak suradnje koja bi se moga formalizirati na predstojećim parlamentarnim izborima, Mrsić kaže:

“Postoji dobra volja svih koji se nalaze na lijevom centru, mi ćemo biti ti koji će tražiti promjene. Ova konferencija je poziv na borbu, daleko je još do izbora, postoje razgovori i volja, a kako će to završiti, ovisi i pregovorima… Borba protiv korupcije je nešto što mora nadići saveze i velike koalicije!”, zaključio je šef Demokrata.

 

Foto: Admir Buljubašić/Hina