Novi šef zagrebačkog SDP-a poručio drugovima i drugaricama: Želim vratiti Trg maršala Tita

Novi šef zagrebačkog SDP-a poručio drugovima i drugaricama: Želim vratiti Trg maršala Tita

U drugom krugu unutarstranačkih izbora u SDP-u održani su izbori za čelnike zagrebačke i šibenske organizacije stranke. U Zagrebu je Viktor Gotovac osvojio više glasova od Mateja Mišića, a u Šibeniku je za predsjednika tamošnje organizacije SDP-a izabran Karlo Klarin. Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a kazao da od Zagreba žele napraviti urbano središte, da će zajedno s Mostom u gradu popravljati sve loše što se događalo zadnjih 20 godina te je najavio prve poteze i prioritete rada.

Viktor Gotovac u drugom krugu izbora za zagrebačkog predsjednika SDP-a osvojio je 696 glasova, a Matej Mišić 325. Kazao je da se želi baviti politikom, a ne biti političar. Rekao je i da ne želi od politike živjeti, već živjeti uz politiku. Gotovac je u središnjem Dnevniku HTV-a izjavio da želi zahvaliti svim drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, svom timu te svima koji će raditi s njim. 

– Ništa neću ostvarivati sam, sve će raditi SDP. Djelovat ćemo zajedno. Mi smo organizacija. Bavit ćemo se pitanjima koja su socijalne i egzistencijalne prirode za građane Zagreba. Bavit ćemo se i pitanjima koja su komunalne prirode da od Zagreba opet napravimo središnju urbanu cjelinu, ne samo Hrvatske, već i ovog dijela Europe. Bavit ćemo se i idejama, vrijednostima i ideologijama. Jedna od prvih stvari na kojoj želim raditi je povratak naziva trga maršala Tita u Zagrebu i želim da jedna ulica u Zagrebu dobije ime po Aleksandri Zec. Ovih dana obilježavamo tu nesretnu i tužnu godišnjicu od 30 godina. Želimo biti stranka koja nudi građanima ideje, vrijednosti i rad. Želimo pošteno raditi i učiniti ovaj grad dobrim za sve naše članove, simpatizere, glasače i za sve ostale. Socijaldemokracija je inkluzivna. Socijaldemokracija nije nešto što se bavi samo sa sobom. Mi ćemo osvojiti vlast i ništa nas na tom putu neće spriječiti, rekao je Gotovac.  

Ponovio je da oni nemaju protivnike i da se ne žele antagonizirati ni s kime te da su s opcijom Možemo zajedno na vlasti u Zagrebu.

– Svi ostali koji imaju dobre ideje i ne žele politizirati nego žele doprinijeti kvaliteti rada u Zagrebu, strukom i znanjem. Oni su naši prijatelji i suradnici. Mi nećemo gledati političke opcije, govori.

Smatra da su se u SDP-u stvari promijenile i to osjećaju članice i članovi. Kako kaže, oni žele nove ljude i ideje te pošteniji rad.

– Vidjet ćete da ćemo osvojiti vlast i ništa nam neće stati na put u Zagrebu i Hrvatskoj, istaknuo je novoizabrani predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb.

U utrku za preuzimanje zagrebačkog SDP-a profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu Viktor Gotovac ušao je s velikom prednošću. 

– Treba, prije svega, pokazati ideje, boriti se za ljude i raditi. Bez toga nema budućnosti nijedne organizacije, pa ni SDP-a. A siguran sam, nakon onog što sam vidio u ovom postupku, da SDP ima budućnost, poručio je.

Zanimljivo je da je Viktor Gotovac nećak Zdravka Mustača, nekadašnjeg šefa komunističke tajne službe Udbe, koji je pravomoćno osuđen zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.