Novi udarci ispod pojasa: Plenkovićev prijatelj govori vrlo ružno o ocu predsjednika Milanovića

Novi udarci ispod pojasa: Plenkovićev prijatelj govori vrlo ružno o ocu predsjednika Milanovića

Vladislav Veselica, član Uprave Janafa, odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću koji ga je spomenuo tijekom ranijeg današnjeg istupa.

Milanović je, između ostalog, ustvrdio da je Dragan Kovačević na čelu Janafa ostao i zahvaljujući svojem prijateljstvu s Vladislavom Veselicom, sinom Vladimira Veselice, kuma Milanovićeva pokojnog oca Stipe.

– Vezano uz posljednji istup predsjednika Milanovića u kojem se dotakao i pokojne braće Veselica, moga oca i strica, želim naglasiti kako je Andrej Plenković bio moj prijatelj i u najtežim godinama, iza sloma Hrvatskog proljeća kada su Marko i Vladimir Veselica od strane Tita proglašeni državnim neprijateljima broj 1 i 2″, kaže Veselica i dodaje kako se to isto ne može reći i za Milanovićeva oca, javlja Jutarnji list.

– Nažalost, isto se ne može reći i za Stipu Milanovića, vjenčanog kuma mog pokojnog oca Vladimira Veselice, koji je s mojom obitelji u razdoblju od 1972. do 1990. prekinuo svaki kontakt. Također, želim skrenuti pažnju kako je moj odnos s Draganom Kovačevićem bio isključivo profesionalan i formalan, a ne prijateljski ili interesno povezan, kako to insinuira Milanović”, kaže Veselica.

Milanović je danas spomenuo i kako su Vladislav Veselica i Andrej Plenković išli zajedno u razred.

– Koliko se Plenković družio s nećacima robijaša, to ostaje da se utvrdi, ali to je dokaz da Plenković ipak nije radio za KOS, nego za hrvatsku stvar”, rekao je Milanović napominjući da je Veselica nećak Marka Veselice.

– Ono što se zna je da je Veselica blizak s Kovačevićem, on ga je kao rođenog brata vukao za sobom od Hagene, kasnije je radio u jednoj banci koja je u međuvremenu propala, a onda dolazi na visoko mjesto u Janafu, to nisam ni znao dok sam bio premijer, dakle to je prijateljski odnos, ustvrdio je Milanović.

– Dolaskom Plenkovića na čelo Vlade, Veselica avansira na mjesto člana Uprave Janafa. U Upravi nema puno ljudi, to su Kovačević, Veselica i nećak Ankice Tuđman… Ispričavam se na dijeljenju lekcija, ali to su sve činjenice koje golicaju barem malo novinarsku maštu, rekao je Milanović ponavljajući da on s Janafom nema nikakve veze.

Foto: Hina