Novinari su pitali Plenkovića o profesorici Zadravec i aferi koja potresa Vinogradsku: Nije bio rječit

Novinari su pitali Plenkovića o profesorici  Zadravec i aferi koja potresa Vinogradsku: Nije bio rječit

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je situaciju u KBC-u Sestre milosrdnice.

Nakon što je jutros bio u Osijeku, a kasnije i Vukovaru, predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković posjetio je i Slavonski Brod gdje je dao podršku tamošnjim kandidatima u drugom krugu lokalnih izbora.

“Drago mi je da mogu čestitati svim pobjednicima u prvom krugu na razini općina, pokazalo se da je HDZ ovdje veoma jak. Želim dati potporu i Draganu Jeliću u utrci za gradonačelnika Slavonskog Broda”, rekao je Plenković, javlja N1.

Novinari su od premijera tražili da komentira nabavku borbenih zrakoplova, no Plenković je kazao neće komentirati ništa pa je ipak rekao:

“Kad Vlada donese odluku, sve ćemo vam kazati. Cijeli proces koji je trajao od ljeta 2019. do jučer nije imao niti jedan milimetar spekulacije u medijima, na kraju jučer, ničim izazvane, krenule su spekulacije u medijima. Indikativno je da do jučer nije bilo nikakvih informacije nigdje”.

Predsjednik Zoran Milanović rekao je da na tom sastanku Plenković tim maske nosio samo dok su bile upaljene kamere.

“Ja ako pijem kavu, teško je mogu pit’ kroz masku. Ne znam čemu uopće te kompletno. irelevantne pitalice. Ima li nešto važnije za Hrvatsku javnost ovdje u Brodu. Mi nosimo maske, poruka je onakva kakvu ste vidjeli na slici. Ali kavu ne mogu pit’ kroz masku, a ni vodu. A ne pijem ni pivo ni viski”, rekao je Plenković.

O stanju u KBC-u Sestre milosrdnice

“Što se tiče Vinogradske, pitanja o bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi se ne rješavaju telefonskim pozivom premijera. Ako netko rješava pitanja telefonskim pozivom, onda je to indikativno o metodi upravljanja. Ovo nije prvi put da imamo takvu situaciju”, rekao je Plenković, a na pitanje odnosi li se to na izjavu predsjednika Milanovića da je sve već moglo biti riješeno telefonskim pozivom, odgovorio je: “Vi ste dovitljivi, shvatit ćete to”.

“Što se tiče Vinogradske, dvije su stvari temeljne – za upravljanje bolnicom nadležan je v.d. ravnatelja, ima sve ovlasti. Drugo, za sve moguće optužbe insinuacije, bilo kakve komentari koji bi za sobom vukli nečiju odgovornost nadležna je inspekcija koju je naložio ministar i na njima je da ispitaju svaku moguću nepravilnost. I to je to. Točka”, rekao je Plenković.

Nije htio komentirati izjavu Gordana Jandrokovića koji je rekao da Dijana Zadravec šteti HDZ-u niti izjavu Zadravec da HDZ-u šteti korupcija.

“Za njihove izjave morate pitati njega ili nju, a ne mene”, rekao je Plenković.

Foto: Hina