Novinarka zabrinuta za sudbinu Zorana Šprajca i Mojmire Pastorčić: Nije mi jasno zašto im to rade. Kako oni to podnose?

Novinarka zabrinuta za sudbinu Zorana Šprajca i Mojmire Pastorčić: Nije mi jasno zašto im to rade. Kako oni to podnose?

Novinarka Manuela Tašler zabrinuta je za status koji na RTL televiziji imaju Mojmira Pastorčić i Zoran Šprajc. O tome je napisala kratku objavu na svom Facebook profilu.

“Sinoć je emisija Zorana Šprajca “Stanje nacije” na programu bila najavljena u pet minuta do ponoći. Je li tada počela ne znam, zaspala sam.
Već neko vrijeme očigledno je RTL-ovo omalovažavanje i ponižavanje Šprajca i Mojmire Pastorčić kliznim terminom početka njihovih emisija. Nije mi jasno zašto RTL to radi, nije mi jasno ni kako Šprajc i Mojmira to podnose”, napisala je Manuela Tašler.

Mojmira Pastorčić

Podsjetimo, CME Media Enterprises B.V. (CME) objavio je u lipnju prošle godine kako je nakon dobivenog odobrenja hrvatskih regulatornih tijela zaključena transakcija preuzimanja RTL-a Hrvatska. CME u svom vlasništvu ima 6 nakladnika u 6 zemalja srednje i istočne Europe, koji imaju 42 kanala i dosežu ukupno 49 milijuna gledatelja.

„Jako smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu RTL-u Hrvatska u CME obitelj i proširiti svoju prisutnost u Adrija regiji, koja nudi izniman potencijal rasta. Naši vjerni gledatelji mogu očekivati još više domaćeg sadržaja, unaprijeđenu digitalnu ponudu kao i trajnu posvećenost pluralizmu i visoko-kvalitetnom novinarstvu“ – izjavio je tada Didier Stoessel, predsjednik Uprave CME-a za Hrvatsku, Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

Novi vlasnik nije se izjašnjavao o svojoj uredničkoj koncepciji, ali nije nemoguće da je marginalizacija Šprajca i Pastorčić najava nekog novog uredničkeog smjera.