Tomaševićeva vijećnica na prosvjedima u Beogradu: Moramo pokazati snagu da budemo u zajedništvu, da budemo rame uz rame

Tomaševićeva vijećnica na prosvjedima u Beogradu: Moramo pokazati snagu da budemo u zajedništvu, da budemo rame uz rame

Beograđani su i ovog petka izašli na ulice kako bi ukazali na probleme s kojima se Srbija suočava, i to nakon masovnih pucnjava koje su se dogodile početkom svibnja, s jednim danom razmaka. S prosvjednicima je koračala i Nikolina Rajković, inače potpredsjednica zagrebačkog mjesnog odbora Samoborček na Trešnjevci, i to s liste Možemo!, Zagreb je naš, Nova Ljevica, Zelena alternativa, ORaH i Za grad. 

– Prvi put sam u životu shvatila da se najveći glas i najveća jeka – izražava tišinom. Imate na stotine hiljada ljudi koji u tišini koračaju i to govori u kojoj mjeri i kojim traumatiziranim društvima mi živimo. Mislim da je ovo kap koja je prelila čašu, svi treba da imamo život dostojanstven, a ne da se suočavamo sa stvarima s kojima se suočavamo posljednjih mjesec dana – poručila je Rajković za N1 Srbija

Kazala je i kako jako voli Beograd, dodajući kako je dosad bila na brojim prosvjedima, među kojima je i prosvjed u parku Geza u Turskoj. – Ovo u životu nisam vidjela, i zaista sam ponosna što sam djelila korak s ovim ljudima – poručila je. – Sva društva pucaju i ovo je svakako nešto što će pokrenuti lavinu događaja. Moramo biti spremni na to, pokazati snagu i da budemo u zajedništvu, da budemo rame uz rame jedni s drugima, empatični i da se borimo za bolji svijet – zaključila je Rajković, prenosi Večernji list.

Zanimljivo je da je Nikolina Rajković potpredsjednica mjesnog odbora Samoborček u kojem je vijećnik i uhićeni Noah Kraljević kojemu se sada sudi u Zambiji.

Foto: N1 Srbija