Novinarku naživcirao prijatelj: Pukao mi je film pa sam mu stresla nekoliko činjenica

Novinarku naživcirao prijatelj: Pukao mi je film pa sam mu stresla nekoliko činjenica

Novinarka Vesna Kljajić prepričala je razgovor koji je na kavici vodila sa svojim dobrim prijateljem.

“Nađem se s prijateljem poslije nekog vremena i pitam kako su mu djeca. A on naklopi: ” Mala je diplomirala našla je posao u institutu, a mali je pao na maturi, a pametan je i sposoban, sto puta je pametniji od male, ona je danonoćno učila,a on bi samo da je odvojio sat vremena dnevno,mogao imati sve petice,toliko je on pametniji od nje. Ali, ne da mu se…

“Potom je lik konačno maturirao i upisao faks. Pa je,prema riječima oca, ” sve imao u malom prstu jer je nenormalno pametan”, a ” mala radi i stalno nešto i dalje uči,a trebaju joj tri sata da nešto skuži,ali eto,uporna je pa nekako nauči!”?!

Potom je lik napustio fakultet jer nije položio ni jedan ispit.I taman da njegov sretni otac,a moj prijatelj zazine u smislu njegove pameti i kako će sad sa srednjom postat direktor svemira, ali je meni pukao film pa sam mu stresla nekoliko činjenica:

1. Da je ON toliko pametan i inteligentan, vidio bi kako teško živite pa bi učio da vam se što prije skine s grbače,a ne bi trošio novac na ništa.

2. A da si ti neki roditelj,ne bi podcjenjivao vrijedno i odgovorno dijete a favorizirao običnog jebivjetra !Prijatelj me gledao širom otvorenih usta.

To je bio i manir moje stare: mogla sam ja nadmašiti Nikolu Teslu u znanosti,ona je uvijek isticala kako sve svoje uspjehe postižem zato što puno učim i trudim se,dok je brat sto puta pametniji i mogao bi sve to postići s pet posto truda koji ja ulažem,ali eto,ne da mu se.

Možda i ne bih istresla sve što mislim,da čovjek ne glumi kako je modernih svaćanja i vrlo emancipiran.Alergična sam na roditelje koji prave razliku među djecom,a posebno sam alergična na podcjenjivanje kćeri u odnosu na sinove. Na kraju priča obično završi da roditelji svog nesposobnog kretena gurnu sestri,da bi joj se na kraju na grbaču natovarili i oni sami”, piše Vesna Kljajić.

Foto: Privatna arhiva Vesne Kljajić