Oboje su bahati i ne poštuju sud: Ivo Sanader i Jadranka Sloković odugovlače suđenje

Oboje su bahati i ne poštuju sud:  Ivo Sanader i Jadranka Sloković odugovlače suđenje

Zbog povišenih tonova i vrijeđanja predsjednice sudskog vijeća tijekom suđenja, sutkinja Maja Štampar Stipić sa 10 tisuća kuna kaznila je Sanaderovu braniteljicu Jadranku Sloković te braniteljicu drugooptuženog Zsolta Hernadija, Lauru Valković. Mediji javljaju da su se povišeni tonovi između odvjetnice i sutkinje mogli čuti i izvan sudnice.

Sutkinja je prihvatila zahtjev obrane Ive Sanadera da se medicinskim vještačenjem utvrdi koliko sati rasprave dnevno on može pratiti. Jadranka Sloković zatražila je odgodu rasprave dok se ne utvrdi njegova raspravna sposobnost, dok je on napustio sudnicu zatraživši ranije isključivanje javnosti što je i učinjeno.

Sanader je kazao kako ne može pratiti dugotrajna svjedočenja zbog zdravstvenog stanja pa je ispitivanje svjedoka prekinuto te će se nastaviti 25. veljače do kada će se utvrditi koliko je Sanader raspravno sposoban.

Prije nekoliko mjeseci bivši premijer je tvrdio da ne može doći na ročište jer je bolestan, a onda je viđen kako putuje u Pariz. Jadranka Sloković se i na jučerašnjem ročištu posvađala sa sutkinjom koja ju je optužila da odugovlači postupak koji je pred zastarom.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina