Očajnički potez Bernardića: Stavio na listu propalu političarku Holy koja ga je proglasila političarem bez kapaciteta

Očajnički potez Bernardića: Stavio na listu propalu političarku Holy koja ga je proglasila političarem bez kapaciteta

Mirela Holy, bivša članica SDP-a i ministrica u Milanovićevoj Vladi te nekadašnja predsjednica ORaH-a, bit će na SDP-ovoj listi kandidata za Europski parlament. Odluku o tome jednoglasno je u četvrtak izglasalo Predsjedništvo SDP-a, na prijedlog šefa stranke Davora Bernardića.

– Ona je istinska socijaldemokratkinja, žena koja se snažno zalaže za zaštitu okoliša, paritetnu demokraciju i prava manjina, stoga je ona na našoj listi pravo pojačanje – kazao je Bernardić nakon sjednice Predsjedništva.

Sama Holy je istaknula da je nakon više razgovora s Bernardićem prihvatila njegovu ponudu, ali uz tri uvjeta: prvi je da ne bude moneta za potkusurivanje u SDP-u, odnosno da svi u Predsjedništvu i oni kojih se tiču ovi izbori budu s time suglasni, drugi uvjet je da ne ulazi u SDP, a treći da bude na dnu liste, piše Jutarnji  list.

To i ne bi bilo toliko zanimljivo da Mirela  Holyu donedavno nije bila velika kritičarka Davora Bernardića kojega je otvoreno optuživala da loše vodi stranku.

Oporba je u potpunom rasulu, SDP se raspada po šavovima. Ako će parlamentarni izbori biti redoviti, a čini se da će biti redoviti, SDP bi se mogao boriti za prelazak praga – rekla je Holy prije mjesec i pol u emisiji Zoom Zagreb na televiziji Z1, što je identično ocjenama koje je u istoj emisiji dala u rujnu prošle godine, kada su još bile svježe inicijative za rušenje Bernardića s čela SDP-a.

– U ovih nešto više od godinu dana na čelu stranke Bernardić nažalost nije pokazao nikakav kapacitet, ne da bilo što rješava, nego je pokazao da je još jedan dio problema, a ne rješenja, i ne mogu reći da me to iznenađuje. Imala sam prilike kao članica stranke surađivati s Davorom Bernardićem, koji je u to vrijeme bio predsjednik gradske organizacije. Naime, ja sam vodila jedno jako kratko vrijeme, jer su me nagovorili na to, Središnji programski savjet, međutim ja nisam mogla surađivati s njim zbog njegove nekonzistentnosti i sklonosti nekakvim za mene potpuno neprihvatljivim kompromisima. I zbog toga sam dala ostavku. I zbog toga, to što on danas govori da njega na neki način žele eliminirati određene interesne skupine, meni djeluje ustvari potpuno smiješno, izjavila je tada Holy.

– Davorova ambicija je da bude onaj koji će kreirati liste, on se nada nekim prijevremenim izborima, nekakvom čudu, da će biti u prilici, da će se preko noći sve promijeniti. Ja mislim da on nema realan doticaj sa stvarnošću, to je tužno za gledati jer je on jedan mlad čovjek, obrazovan, završio je fakultet, ima određene kompetencije… Pa nije se rodio u politici. Bilo je nas xy koji smo iz politike izašli i nije nam život prestao, meni je to tužno i jadno za gledati, rekla je još tada Mirela Holy, koja je upravo prihvatila ponudu Davora Bernardića da, što je SDP-ovo Predsjedništvo odobrilo, bude kandidatkinja njegove stranke na europskim izborima.

Foto: Admir Buljbašić/Hina