KONAČNO SUSRET OČI U OČI: Milanović i Plenković su se ipak dogovorili oko sastanka?

KONAČNO SUSRET OČI U OČI: Milanović i Plenković su se ipak dogovorili oko sastanka?

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, odnosno njegov Ured, kako doznaje N1, u utorak navečer odgovorio je na dopis iz Ureda Zorana Milanovića koji je ponudio nove termine sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Premijer i predsjednik uspjeli su se dogovoriti oko termina sjednice koja bi se trebala održati u ponedjeljak, 23. studenog u popodnevnim satima. Ipak, još uvijek se nisu usuglasili oko tema o kojima će Vijeće raspravljati pa se one još uvijek dogovaraju te će se tek nakon toga slati pozivi za sjednicu Vijeća.

Zadnji dopis oko tema poslao je danas u popodnevnim satima uredu Zorana Milanovića.

Milanović je inzistirao da se na Vijeću raspravlja o položaju Hrvata u BIH, a Plenković o položaju Hrvata u susjednim zemljama. Čini se da su dospjeli dogovoriti pa će se raspravljati i o Hrvatima u BIH i o položaju Hrvata u drugim susjednim zemljama. Plenković je također htio da se na sjednici raspravlja i o Nacionalnoj razvojnoj strategiji što još uvijek nisu dogovorili te da na sjednicu dođu i dužnosnici koji nisu članovi Vijeća, poput VilijaBeroša, ĐureSesse i glavne državne odvjetnice.

Sudionike Vijeća i dalje dogovaraju kao i lokaciju. I dalje se ne zna hoće li se Vijeće održati u NSK što je Plenkovićev prijedlog zbog epidemioloških razloga ili u vili Weiss koja je Milanovićev prijedlog.

Iz Ureda premijera za N1 poručuju “da se usuglašavaju teme i detalji sastanka kako bi se sastank VNS-a doista i dogodio u ponedjeljak”. Dakle, postoji mogućnost da se i ne dogovore oko tema zbog čega bi se termin opet promijenio, no to je malo vjerojatno.

Foto: Damir Senčar/Hina