Odlazak velikog pjevača: Massimo je rođen u Puli, živio je u Zagrebu, a evo gdje će biti pokopan

Odlazak velikog pjevača: Massimo je rođen u Puli, živio je u Zagrebu, a evo gdje će biti  pokopan

Hrvatska, ali i cijela regija, oplakuje mnogima iznenadnu smrt omiljenog pjevača Massima Savića… Rijetki su uopće znali da boluje od karcinoma pluća, a prije samo mjesec dana je napunio zagrebačku Arenu. Publika nije imala pojma da je pjevao s drenom u plućima, pa su svi bili u nevjerici kad se jučer pročulo da je umro.

Danas je objavljeno da će se komemoracija za Massima održati u petak, 30. prosinca, u 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, ali i da će biti sahranjen u Zadru. Međutim, datum pokopa još uvijek nije poznat, ali zna se da je Massimova želja bila da bude kremiran, javlja Slobodna Dalmacija.

A kako to da će Massimo biti sahranjen u Zadru? Rođen je u Puli, život ga bacao od Napulja preko Australije do Zagreba… Malo je međutim poznato da Massimov otac Sergio vuče korijene iz zadarskog zaleđa, točnije iz Banjevaca u blizini Vranskog jezera. K tome, i supruga Eni, rođena Kondić, rodom je Zadranka, a u tom su gradu provodili i brojna ljeta.

Massimo je nerijetko zadarskim medijima govorio kako mu je san da zlatne godine proživi u Zadru, koji mu je predivan grad i sve mu je blizu, pa i Zagreb, gdje je živio.

U razgovoru za Antenu Zadar prije šest godina pohvalio se kako su Banjevci odakle potječe selo s najviše doktora na svijetu s obzirom na broj stanovnika. Banjevci su selo u sklopu Općine Stankovci, a po zadnjem popisu iz 2021. godine imali su 401 stanovnika.

– Svake godine sam pozvan tamo na feštu svetog Ivana, ali nikako da stignem… Moram otići i vidjeti di mi je dida Bartul živio… Znao sam imati vrlo teških problema s glasom i općenito sa zdravljem, ali kad dođem u Zadru sve prođe – kazao je Massimo o gradu u kojem je očito uživao.

Poznato je da u Zadru rado nastupa, tradicionalno tamo uvijek ima koncert za Uskrs, a i lani u božićno doba je nastupio u Zadru i nakon koncerta napisao na svom Instagramu da mu je “srce kao kuća”.

Na žalost, nije stigao uživati u mirovini u Zadru.

Foto: Hina