Oglasilo se srpsko ministarstvo o tučnjavi u Vukovaru: Tvrde da u tučnjavi nisu sudjelovali Srbi. Roditelji stradale djece optužuju jednu hrvatsku navijačku skupinu

Oglasilo se srpsko ministarstvo o tučnjavi u  Vukovaru: Tvrde da u tučnjavi nisu sudjelovali Srbi. Roditelji stradale djece optužuju jednu hrvatsku navijačku skupinu

U Vukovaru je sinoć došlo do fizičkog obračuna više osoba, pri čemu je bilo i ozlijeđenih, potvrdila je u nedjelju policija. Iz policije nisu precizirali o kojem je broju sudionika riječ navevši tek da se utvrđuju sve okolnosti incidenta, a ozlijeđenima je pružena zdravstvena pomoć.

Neslužbeno se doznaje kako je sukob izbio iza 22 sata, a skupina starijih pretukla je skupinu mladića među kojima je bilo i maloljetnika.

O svemu se oglasilo i srpsko ministarstvo vanjskih poslova, navodeći da među njima nema pojedinaca srpske nacionalnosti. “Među ozlijeđenima u spomenutoj tučnjavi nema srpskih državljana, kao ni pripadnika srpske zajednice u Hrvatskoj”, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova za Telegraf.rs.

Da je nekoliko mladića koji su pretučeni u Vukovaru u subotu navečer završilo u bolnici, potvrdili su Večernjem listu Iz Kliničkog bolničkog centra Osijek.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Roditelji pretučenih maloljetnih Hrvata: Samo da se zna da su BBB Vukovar počeli premlaćivati i hrvatsku djecu od 13 i 14 godina. Neki napadači su bili i u Grčkoj

“U ranim jutarnjim satima zaprimljena su tri maloljetnika, dvoje sa zadobivenim teškim tjelesnim ozljedama. Trenutno su stabilno i nalaze se izvan životne opasnosti”, kažu u Ravnateljstvu KBC-a Osijek. Dežurni liječnik iz KBC-a Osijek dodao je još za 24sata kako jedan mladić ima frakturu lubanje i kosti lica, dok drugi zadržani mladić ima lakše ozljede, kontuziju glave, trbuha i prsnog koša.

Podsjetimo, u subotu, oko 22 sata, u centru Vukovara došlo je do incidenta u kojemu je nekoliko mladića starih oko 15 godina pretučeno. Kako se neslužbeno doznaje, ozljede je zadobilo desetak mladića. Njih je pretukla druga skupina, nešto starijih mladića.

Kako to i najčešće bude kod ovakvih događanja u Vukovaru u prvi trenutak se mislilo da se radi o međunacionalnom sukobu i da su se sukobile dvije navijačke skupine. Međutim, ovaj put se nije to dogodilo što potvrđuju i objave roditelja neke od djece koja su pretučena. Tako u jednom od njih stoji: “Samo da se zna BBB Vukovar počeli i hrvatsku djecu od 13-14-15 godina premlaćivati”. Prema informacijama od članova obitelji pretučene djece sve se događalo u središtu Vukovara i u trenutku kada su pretučena djeca šetala gradom.

– To su djeca koja se znaju od prvog razreda osnovne škole. U gradu navečer šetaju gradom i druže se. To su sve djeca od 15-ak godina. Njih je u društvu bilo desetak. Napali su ih stariji dečki, pripadnici BBB Vukovar, koji su hodali ispred njih. Kako su nam djeca prenijela oni su u jednom trenutku čuli da netko od djece ima drugačiji naglasak pa su mislili da se radi o „delijama“ – kažu nam naši sugovornici. Odmah potom su ih napali i, kako su im djeca poslije prenijela, počela tući rukama i nogama, javlja Večernji list. Foto: Hina

Na slici: Ilustracija